Zelenski o sastanku sa Vučićem: Zahvalio sam Srbiji na podršci Ukrajini 1Printskrin Instagram/Buducnostsrbijeav

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je večeras u Tirani da je na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem zahvalio Srbiji na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, na humanitarnoj i finansijkoj pomoći i na prihvatanju izbeglica iz njegove zemlje.

Posle sastanka sa Vučićem na marginama samita „Ukrajina – Jugoistočna Evropa“, Zelenski je na Iksu napisao da je ukazao na značaj učešća Srbije u primeni mirovnog plana za Ukrajinu, koji on priprema sa liderima savezničkih zemalja.

„Dogovorili smo dalje kontakte u cilju širenja međunarodne podrške (našem) mirovnom planu“, naveo je Zelenski.

Zelenski je naveo da su razgovarali i o bezbednosti i političkim izazovima u Istočnoj Evropi i dodao da je obavestio Vučića o trenutnoj situaciji na frontu u Ukrajini, koja se dve godine odupire ruskoj invaziji.

Vučić je posle sastanka izjavio da je imao do sada najotvoreniji razgovor sa Zelenskim o svim važnim temama – o teritorijalnom integritetu obe zemlje, poštovanju Povelje UN, o inicijativama za mir u Ukrajini i načinu dolaska do mira.

„Ne razumem ljude u Srbiji kada izražavaju stavove protiv Ukrajine, razumem odnos prema Rusiji, ali Ukrajina nikada ništa protiv Srbije nije uradila, nije priznala nezavisnost Kosova. To su naša slovenska braća kao i Rusi i trudimo se da imamo dobre odnose“, rekao je Vučić za RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari