ZZS i platforma AKCIJA pozdravili odluku Ekološkog ustanka da učestvuje na izborima 1Foto: Beta/Emil Vaš

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) i Otvorena građanska platforma AKCIJA pozdravili su danas odluku pokreta Ekološki ustanak da učestvuje na izborima na proleće 2022. godine, navodeći da će se zajedno boriti za Srbiju u Evropi.

„Smatramo da je ovakav čin iskrenih i dokazanih ekoloških aktivista neophodan u borbi za zdravu i čistu životnu sredinu, kao i izlazak građana iz političke apatije, jer se samo na taj način može promeniti sistem i svim građanima Srbije obezbediti normalan i pristojan život“, naveli su u saopštenju ZZS i platforma AKCIJA.

Dodali su da se raduju nastavku zajedničke saradnje, jer „samo svi zajedno mogu obezbediti da Srbija uhvati priključak ostatkom sveta u kome se uveliko događa zelena revolucija“.

„Zajedno ćemo se boriti za Srbiju u Evropi, a ne za Srbiju deponiju Evrope, za poštovanje zakona, očuvanje životne sredine i obezbeđivanje elementarnog ljudskog prava – prava na život dostojan svakog čoveka“, navode u saopštenju.

Platforma AKCIJA najavila je danas da će u nedelju u podne održati sednicu na kojoj će odlučivati o učešću na predstojećim parlamentarnim, predsedničkim i izborima za Grad Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari