Loli (Lolly cake) - recept 1Foto: Vesna Laćarak

Nastanak ovog kolača nas vodi na Novi Zeland. Glavni sastojak su loli bombone (eskimo lollies), koje poslastici daju lepu šarolikost.

Ostajemo i dalje dosledni u odabiru recepata koji se brzo i lako pripremaju, samim tim ne oduzimaju puno vremena za pripremu.

Dodatni razlog što je ovaj šareni kolač odabran jeste to što ga možete praviti zajedno sa svojom decom, radujući se nastupajućim praznicima.

  Loli (Lolly cake) - recept 2Šta nam je sve potrebno:

  • 100g putera
  • 250g keksa
  • 200ml kondenzovanog mleka
  • 180g bombona (mančmelou), žele bombone, M&M
  • 100gr šećera u prahu
  • 100gr kokosa

Način pripreme:

Ako keks nije samleven, sameljite ga u blenderu.

Loli (Lolly cake) - recept 3Ukoliko su mančmelou bombone mekane i gumaste, pre sečenja stavite ih na pola sata u zamrzivač, lakše se seku.

U dubljoj posudi pomešajte samleveni keks, otopljeni puter, kondenzovano mleko, šećer u prahu i nasečene mančmelou bombone. Sve zajdno izmešajte. Dobijenu smesu oblikujte u valjak.

Na radnu površinu sipajte kokos u tankom sloju pa kolač uvaljajte u kokos rolajući ga po radnoj površini.

Kada dobijete lepo oblikovani valjak umotajte ga u prijanjajuću foliju, potom u frižider preko noći, ili u zamrzivač na sat vremena dok kolač ne postane čvrst. Pre služenja kolač isecite na kolutove.

Uživajte!

https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/767389190113116/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari