Recept nedelje: Rolat sa kikirikijem 1Foto: Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Rolat sa kikirikijem je pogodan kada nemate dovoljno vremena za pripremu sitnih kolača. Priprema je jednostavna, a rolat ukusan i dekorativan.

Tamna smesa:

  • 125 g šećera
  • 250 ml vode
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 75 g čokolade
  • 250 g mlevenog keksa
  • 125 g mlevenih oraha
  • 1 kašika kakao praha

Fil:

  • 125 g maslaca/margarina
  • 125 g šećera u prahu
  • 125 g mlevenog kikirikija

Priprema:

Prokuvajte vodu i šećer – kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.

Sklonite sa ringle i dodajte čokoladu i vanilin šećer.

Mešajte dok se čokolada ne otopi.

Dodajte mleveni keks, orahe i kakao prah.

Mešanjem sjedinite sve sastojke.

Ostavite da se smesa hladi dok spremate fil.

Za fil penasto umutite omekšali maslac/margarin sa šećerom u prahu, pa umešajte mleveni kikiriki.

Smesu od keksa podelite na dva jednaka dela.

Za oblikovanje kore koristite kesu za zamrzivač od 3l – stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru. Isecite gornji deo kese i skinite ga.

Premažite polovinom fila sa kikirikijem i uvijte rolat(Isti je postupak i za drugi rolat.)

Rolate držite u frižideru nekoliko sati pre služenja.

Recept nedelje: Rolat sa kikirikijem 4
Foto: Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Recept za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari