Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Jednostavna, brzo se priprema, a ukus je više nego savršen.

Ako niste znali, celer je namirnica koja ima negativne kalorije – za njegovo razgradnju/varenje, potrebno je više kalorija nego što ih sadrži (10 puta, okvirno).
Pored celera, u namirnice sa negativnim kalorijama spadaju i: paradajz, šargarepa, jabuka, brokoli, šampinjoni…Sastojci:

  • 500 g korena celera
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica kima
  • 4 kašike ovsenih pahuljica
  • morska so, biber i celerov list po ukusu

Priprema:

Na vrelom ulju propržite celer iseckan na sitnije komade i kim. Doodajte ovsene pahuljice i oko 1 l vode. Čorbu kuvajte 15-ak minuta na srednjoj temperaturi. Začinite i dodajte još vode u zavisnosti od željene gustine.  Ova količina je dovoljna za 4-5 osoba.

Umesto ovsenih pahuljica možete koristiti npr. pirinač (u tom slučaju će to biti bezglutenska, posna, čorba).
Čorbu možete obogatiti neutralnom pavlakom (mrsna čorba).

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Povezani tekstovi