Recept nedelje: Čupavci 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Dobri stari i omiljeni čupavci. Ništa ja tu ne bih menjala.

Čupavci, sastojci:

Biskvit:Recept nedelje: Čupavci 2

  • 3 jajeta
  • 220 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 120 ml ulja
  • 300 g oštrog brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 dl mleka

Fil:

  • 100 g čokolade
  • 6 kašika šećera
  • 3 dl mleka
  • 100g margarina/maslaca
  • 100 g kokosovog brašna

Čupavci, priprema:

Za biskvit umutite jaja sa šećerom, pa dodajte sve ostale navedene sastojke i sjedinite smesu.

Biskvit pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni u plehu okvirnih dimenzija 20*30 koji ste obložili papirom za pečenje (skroz sam lenja po pitanju mazanja i pranja plehova i uvek koristim papir za pečenje.

Recept nedelje: Čupavci 3Potrebno je oko pola sata da se biskvit ispeče. Čačkalica test za proveru. Za fil istopite čokoladu i šećer uz postepeno dodavanje mleka.

Fil treba da vri nekoliko minuta. U fil dodajte margarin/maslac i mešajte dok se otopi.  Prohladite biskvit i fil. Biskvit isecite na komade željene veličine. Ja sam isekla 36 kocki (9*4),

Kocke umačite u fil, pa uvaljajte u kokos. I to je to. Čupavci se mogu jesti odmah.

Ako vas ne mrzi, pre sečenja na kocke, testo možete preseći na pola i dobiti dve kore. Premažite filom, vratite gornju koru, pa secite kocke. Tako ćete dobiti „filovane“ čupavce.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari