Recept nedelje: Kolač sa malinama 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Za mene je ovo najlepši i najjednostavniji biskvit praktičan za eksperimentisanje.

Pripremala sam ga sa raznim začinima i dodacima.

Recept nedelje: Kolač sa malinama 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Sada nešto sezonski – kolač sa malinama.

Kolač sa malinama, sastojci:

  • 4 jajeta
  • 1,5 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 šolje brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 300 g malina

Kolač sa malinama, priprema:

Jaja umutite penasto sa šećerom, pa dodajte sve ostale sastojke osim malina i lepo sjedinite/umutite.

Modlu za pečenje namastite i pospite brašnom (okvirnih dimenzija 20*30) ili modlu za mafine obložite papirnim korpicama.

Sipajte smesu, pa preko poređajte maline.

Kolač pecite u zagrejanoj rerno na 180 stepeni 25-30 minuta.

Dužina pečenja zavisi od veličine modle.

Recept nedelje: Kolač sa malinama 3
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Napomene:

Možete koristiti veći pleh, tako ćete dobiti tanji kolač.

Količina malina zavisi od veličine pleha i od toga koliko malina želite da stavite.

U biskvit možete dodati začine po ukusu – koricu limuna, cimet, kardamom…

Ovaj kolač možete napraviti sa voćem po izboru ili kombinovati više vrsta voća.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Recept nedelje: Kolač sa malinama”

  1. Pravim ovakav biskvit, ali nisam probala sa malinama, sa jabukama, trešnjama da, imam namere da probam sa tikvicom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.