Recept nedelje: Marmelada od višanja 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Džem ili marmelada od višanja?! Najčešće biram marmeladu. Mnogi kažu da se pre odlučuju za džem zbog komadica voća.

Tada su sigurni da je džem napravljen od voća.

Ali, ima više pokazatelja koji govore da li su džem, pekmez ili marmelada napravljeni od voća.

Recept nedelje: Marmelada od višanja 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Kada su u pitanju kupovni džemovi, u većini slučajeva voće su upravo ti komadići, a ostalo razni dodaci.

Marmelada od višanja ima božanstven ukus i aromu. Višnje želiraju, pa nije potrebno dodavati zgušnjivače.

Savetujem da birate mesnatije višnje. Količinu šećera prilagodite ukusu. Mere su za 2 teglice.

Marmelada od višanja, sastojci:

  • 850 g višanja, očišćenih (to je cca 1 kg neočišćenih višanja)
  • 250-300 g šećera
Recept nedelje: Marmelada od višanja 3
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Marmelada od višanja, priprema:

Sjedinite višnje i šećer i kuvajte ih na srednjoj temperaturi oko 40 minuta.

Usitnite ih štapnim mikserom ili nekim drugim procesorom za hranu i kuvajte dok varjača ne počne da ostavlja trag na šerpi.

Marmeladu sipajte u sterilisane teglice, zatvorite metalnim zatvaračima, pasterizujte ili stavite u dunst.

Čuvajte na uobičajen način. Vanilice su odlične sa mrmeladom od višanja.

Savetujem da probate.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.