Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Sastojci: 

  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kašike ulja
  • 400 g šampinjona
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog ruzmarina
  • 1/2 kašičice mrvljene ljute paprike
  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  • 1 čen belog luka
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica soli
  • 1 dl poluslatkog crnog/crvenog vina

Za knedle:

  • 1 veće jaje
  • 1 kašika griza
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Na vrelom ulju pržite rni luk, sitno iseckan, dok lepo ne porumeni. Dodajte alevu papriku i iseckane šampinjone. Umutite jaje sa brašnom i grizom.

U šampinjone dodajte 2 dl vode, kada provri, pomoću kašičice oblikujte knedlice i spuštajte u paprikaš. Dodajte sve ostale navedene sastojke i krčkajte desetak minuta.

Po želji, u paprikaš možete dodati malo brašna – zapržiti ga.  Na isti način možete pripremiti paprikaš od bilo kog mesa.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Povezani tekstovi