Recept nedelje: Pita sa prazilukom 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Pita sa prazilukom je nastala po principu šta se našlo u kuhinji. Ništa novo i neviđeno, manje jaja više jogurta, plus-minus ostali sastojci.

Pita, projara, kako god vam odgovara, ali ukus obećava pod uslovom da se ljubitelj praziluka i bibera.

Pita sa prazilukom, sastojci:

  • 2 jajeta
  • 1,5 šolja jogurta
  • 0,5 šolje ulja
  • 1 šolja običnog brašna
  • 1/2 šolje kukuruznog griza
  • 1/2 šolje kukuruznog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 manji struk praziluka
  • 200 g tvrđeg sira
  • so i biber po ukusu

Recept nedelje: Pita sa prazilukom 2

* Ukoliko koristite domaće kukuruzno brašno, umesto griza stavite brašno. Domaće kukuruzno brašno najčešće nije prosejano.

** Preporučena količina praziluka je oko 100 g

*** Šolja je od 2 dl

Priprema:

Umutite tečne sastojke, dodajte suve i lepo sjedinite smesu. Na kraju dodajte sitno iseckan praziluk i izmrvljeni sir. Lagano izmešajte. Smesu izlijte u podmazan i brašnom posut pleh prečnika cca 26 cm i pecite u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni oko 25 minuta. Količinu bibera prilagodite ukusu.

Ako mene pitate praziluk i biber su kompatibilni i pita je odličnog ukusa kada ima malo više bibera, cca 1 ravne kašičice. Pita je po meni lepša kada je tanja.

Od praziluka možete napraviti jednostavne , a lepe dekoracije koje će ulešpšati vašu trpezu.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari