Recept nedelje: Posna sarma sa bundevom 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ovog puta sam bila vredna i napravila sarmu i pekmez od bundeve. Mada, moram priznati, najviše je volim u obliku klasične pite sa bundevom ili pečenu sa vanilin šećerom i cimetom. U toku je post, pa oni koji poste bi mogli spremiti i ovo jelo.

Recept nedelje: Posna sarma sa bundevom 2

Neophodni sastojci:

1 glavica crnog luka
1 kašičica aleve paprike
150 g pirinča
100 g rendane bundeve
po ukusu: beli luk, kurkuma, biber, tucana ljuta paprika, peršunov list, so…
10 srednjih listova kupusa
1 list lovora
ulje po potrebi za prženje luka

I još:

1 kašika ulja
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica brašna

Priprema:

Sitno iseckan luk propržiti na vrelom ulju dok ne porumeni, pa dodati alevu papriku, a nekoliko sekundi opran pirinač. Naliti 1 dl vode i kuvati kratko, dok pirinač ne upije vodu.
Dodati bundevu i sve navede začine po ukusu, osim lovorovog lista. Uviti sarmu i kuvati je na uobičajen način uz dodatak lovorovog lista. Ja je uvek kuvam u ekspres loncu 30 minuta.

Recept nedelje: Posna sarma sa bundevom 3

Propržiti na ulju alevu papriku i brašno, pa naliti sok u kom se kuvala sarma, kuvati koji minut kada provri.

Ovom smesom preliti sarmu i služiti.
Prijatno!

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

close
Recept nedelje: Posna sarma sa bundevom 4

Prijavite se za
NJUZLETER

Svake subote u formi mejla biće Vam dostupan pregled nedelje koji za Vas biraju i komentarišu kolumnisti Danasa.

Vaša email adresa biće korišćena isključivo za potrebe slanja njuzletera u skladu sa Politikom privatnosti.

Podržite nas članstvom u Klubu čitalaca Danasa

U vreme opšte tabloidizacije, senzacionalizma i komercijalizacije medija, duže od dve decenije istrajavamo na principima profesionalnog i etičkog novinarstva. Bili smo zabranjivani i prozivani, nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici, ali nas ništa nije sprečilo da vas svakodnevno objektivno informišemo. Zato želimo da se oslonimo na vas.

Članstvom u Klubu čitalaca Danasa za 799 dinara mesečno pomažete nam da ostanemo samostalni i dosledni novinarstvu u kakvo verujemo, a vi na mejl svako veče dobijate PDF sutrašnjeg broja Danas.