Recept za nešto drugačiji tiramisu: Jedan sastojak mu daje jesenju notu 1Tiramisu od bundeve, fotografija: Nataliia Leontieva on Shutterstock

Glavna zvezda današnjeg recepta je bundeva od koje se priprema neodoljiv krem za jesenji tiramisu u čaši. Postupak je jednostavan, a u nastavku otkrijte šta vam je još potrebno od sastojaka.

Za pripremu ovog deserta potrebno je izdvojitioko 40 minuta, jer ćete bundevu peći 20-ak, piše punkufer.dnevnik.hr. Ostalo je gotovo za čas, malo mutite, malo slažete i to je to. Uživajte!

Sastojci za tiramisu s bundevom:

  • 300-350 g bundeve s korom
  • 1 kašičica mešavine začina – cimeta, muskatnog oraščića, klinčića, đumbira (po želji)
  • 250 g maskarponea
  • 400 g slatke pavlake (200+200)
  • 50 g smeđeg šećera
  • 250 g piškota
  • 300 ml espresa ili instant-kafe (po želji aromatizujte amaretom ili rumom)
  • 1 kašika kakaa u prahu
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Napravite pire od bundeve. Neoguljenu bundevu naseckajte i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 200℃. Izvadite pleh, pustite da se malo ohladi, pa odvojite koru i meso bundeve izmiksajte u pire.
  2. U velikoj činiji pomešajte pire od bundeve sa smeđim šećerom, đumbirom, cimetom, soli i muskatnim oraščićem. Dodajte maskarpone i lagano ga pomešajte sa bundevom.
  3. Pola količine slatke pavlake umutite u šlag u posebnoj činiji, pa ga lagano sjedinite sa kremom od bundeve i maskarponea. Nemojte koristit mikser, već šlag umutite silikonskom špatulom.
  4. Umačite piškote u kafu i slažite ih u čaše ili činije za posluživanje. Sloj piškota prekrijte slojem krema, pa složite barem još jedan sloj piškota i još jedan sloj krema od bundeve, zavisno o veličini činije ili čaše. Ostavite u frižideru preko noći.
  5. Preostalu slatku pavlaku umutite u šlag i dodajte na tiramisu neposredno pre serviranja. Po želji ukrasite kakaom u prahu, cimetom i grubo usitnjenim orašastim plodovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari