Recept za ulučene kobasice

Isidora i list Danas tradiciju čuvaju i svakog petka za vas jela ko kod bake kuvaju

Ostavite komentar


  1. Vi pravite kobasice o kojima sam bas pre neki dan pricala da bi ih rado napravila sama, pa svaka cast na receptu ali crevo ima da se kupi u Metrou a taj top je glupo kupovati ako bi se pravile kobasice jednom godisnje, ne znam da li mogu da s enaprave pa da se drze u zamrzivacu to bi vec bila iplstaivija investicija, mozda bi se nesto slicno moglo izvesti uz onaj dodatak starinski za keks bez dodatak one sajbne iz koje izlaze keksi, ali taj deo je cetvrtast, a sto da ne niko jos nije napravio cetvratste kobasice.
    Ja sam jutrso pohovala curetinu, volim malo te ne preporucljive stvari pa sam uz nju stavila „knedle“ od sljiva, malo suvih malo svezih, sve je poprimilo jedno od drugog lep miris i curetina i sljive.
    One, sljive, se prave ovako, curetina se pohuje uobicajeno, ja sam samo brasno i jaja, a sljive ovako:
    Umuti se od brasna, jaja, malo mleka, malo soli , treba da je gusce, testo, suve slive se malo obare , dobro ocede, izvadi im se kostica i u svaku se moze staviti oguljeni badem, ja nisma imala vremena za stavljanje badema, svaku spustati u veliki tiganj u kome se pece meso, probati, nije lose.
    Za slatku varijantu te sljive se nakon pecenja mogu posuti secerom pomesanim sa malo cimeta ali i ovako bez secera meni su odlicne, uz ovo vam organizam ne trazi nikakvu vrstu hleba.
    Na zdravlje.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.