Recept nedelje: Pesak torta 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ova poslastica je popularna nekoliko decenija. Fina je, lagana, kremasta, ukusna i brza za pripremu.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 3 pudinga od vanile (ili 120 g gustina)
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 150 g margarina ili maslaca
  • 150 g mlevenog keksa
  • 80 g mlečne čokolade
  • 80 g kokosa
  • 1 kesica šlaga (40 g)
  • mleko za šlag prema uputstvu sa pakovanja
Recept nedelje: Pesak torta 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Priprema:

U 2 dl hladnog mleka rastvoriti puding/gustin.

8 dl mleka sipati u šerpu, dodati šećer i staviti da provri.

Kada provri sipati puding rastvoren u mleku i skuvati ga prema uputstvu sa pakovanja (oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz neprekidno mešanje).

Umešati vanilin šećer.

Na šerpu u kojoj je puding staviti poklopac ili pokriti providnom folijom kako se tokom hlađenja ne bi stvorila korica.

Mešati ga povremeno tokom hlađenja.

 

Recept nedelje: Pesak torta 3
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ohladiti ga na sobnoj temperaturi.

Margarin ili puter sobne temperature umutiti mikserom i dodati u ohlađeni puding i ponovo umutiti.

Smesu podeliti na tri jednaka dela.

U prvi deo umešati mleveni keks i staviti na dno modle prečnika oko 20 cm.

U drugi deo umešati istopljenu čokoladu, premazati preko sloja sa keksom.

U treći deo umešati kokos, premazati preko čokoladnog sloja.

Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i premazati tortu.

Ostaviti je u frižideru nekoliko sati (najbolje preko noći), dekorisati po želji i poslužiti.

Ukoliko želite posnu poslasticu, mrsne sastojke zamenite posnim.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari