Recept nedelje: Rolat sa kokosom 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Rolat sa kokosom je jednostavan za pripremu, a veoma dekorativan i aromatičan.

 

Sastojci za tamnu smesu:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika kakao praha (vrhom puna)
  • 125 ml tople domaće kafe

Sastojci za svetlu smesu:

  • 100 g omekšalog maslaca ili margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 60 g kokosovog brašna
  • Za oblikovanje rolata:
  • 20-30 g kokosovog brašna

Rolat sa kokosom, priprema:

Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Za tamniju smesu, u posudi za mešanje sjedinite sve suve sastojke.

Sipajte kafu (postepeno, možda će vam biti potrebna manja količina) i sjedinite sve sastojke.

(Ja sam potrošila navedenu količinu kafe tj. 125 ml.)

Bitno je da se sastojci dobro sjedine kako rolat ne bi pucao prilikom uvijanja.

Uzmite kesu za zamrzivač od 3L, stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.

Za svetlu smesu umutite maslac/margarin sa šećerom, dodajte kokos i izmešajte.

Isecite gornji deo kese i skinite ga.

Preko kore od keksa premažite svetlu smesu.

Stavite deo kese koji ste isekli i poravnajte oklagijom.

Skinite gornji deo kese i uvijte rolat.

Uvijajte ga pažljivo kako ne bi pucao.

Radnu površinu pospite sa 2-3 kašike kokosa, stavite rolat i uvaljajte ga u kokos.

Upakujte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati.

Isecite ga i poslužite.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari