Recept nedelje: Voćni kolač 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Voćni kolač uvek pripremam na isti način, manje-više. Za pripremu ovog kolača uglavnom koristim jogurt, ali sada sam upotrebila kiselo mleko.

Količinu šećera prilagodite ukusu ili gotov kolač pospite šećerom u prahu. Količina jaja varira u zavisnosti od veličine.

Voćni kolač, sastojci:

  • 4 jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja kiselog mleka
  • 2/3 šolje ulja
  • 2 šolje brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 velika jabuka
  • 2 kašike griza
  • 300 g višanja
  • 200 g jagoda

Voćni kolač, priprema:

Prvo penasti umutite jaja i šećer.

Potom dodajte sve ostale sastojke osim voća i lepo sjedinite.

Jabuku oljuštite, iseckajte na manje komade, pospite grizom i izmešajte kako bi s griz zalepio na jabuku.

Višnje sam koristila iz zamrzivača (možete koristiti i sveže u sezoni).

Recept nedelje: Voćni kolač 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ocedite ih.

Jagode isecite na komade kao što ste isekli jabuke.

Jabuke umešajte u testo i sipajte u pleh obložen papirom za pečenje okvirnih dimenzija 25*35 cm.

Poređajte višnje i jagode.

Voćni kolač pecite u zagrejanoj rerni na 150-175 stepeni 40-tak minuta.

*Možete kombinovati voće koje volite.

*Šolja je od 2 dl.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari