Recept za kukuruzni hleb sa slaninom i ljutim papričicama 1Foto: Printscreen/sweetsavant.com

Kuvarica Demetra Overton na svom Jutjub profilu objavila je recept za kukuruzni hleb sa slaninom i ljutim halapenjo paprikama.

Overton kuva od svoje desete godine, a nakon završetka studija kulinarstva, pokrenula je blog i Jutjub kanal „Sweetsavant“ na kojima svakodnevno objavljuje različite recepte.

Ukoliko želite da se ovaj hleb nađe na vašoj trpezi, pogledajte u nastvaku šta vam je sve potrebno za pripremu i kako ga možete napraviti.

Sastojci

  • 1/2 šolje mlevenog žutog ili belog kukuruznog brašna
  • 1 šolja višenamenskog brašna
  • 1/3 kašičice košer soli
  • 1/3 šolje belog šećera
  • 1/3 šolje belog šećera
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 4 jaja
  • 450g mladog sira od 2%
  • 2 kašičice svežeg limunovog soka
  • 1/4 šoljice halapenjo ljutih papričica (1 do 3 papričice)
  • 1/2 šolje seckanog crnog luka (jedan mali luk)
  • 1 kašika repice ili biljnog ulja
  • 8 do 9 traka debelo isečene slanine
  • 1/4 šolje mleka ako je potrebno razblažiti testo

Priprema

Zagrejte rernu na 400 stepeni. Uklonite semenke iz paprika i iseckajte ih na kockice. Narežite luk na kockice. Sve to zajedno izdinstajte na ulju na srednjoj vatri dok ne omekšaju (oko 5 minuta). Izvadite luk i paprike iz tiganja i ostavite ih da se ohlade dok mešate testo.

Promešajte kukuruzno brašno, brašno, so, prašak za pecivo i šećer dok se ne sjedini. U drugoj posudi umutite jaja, pa umešajte sveži sir i limunov sok. Pomešajte mešavinu mladog sira, mešavinu brašna, pržene paprike i luk i dodajte mleko ukoliko je potrebno da se razblaži.

Pustite da se tiganj ohladi, a zatim stavite slanine iseckane na trake. Ispržite slaninu na srednjoj vatri oko 3 do 5 minuta. Isključite šporet i okrenite slaninu.

Nemojte dugo da držite slaninu na vatri, jer će kasnije ići u rernu. Kašikom pažljivo prelijte testo preko traka slanine, a tiganj stavite u rernu.

Pecite 20 do 25 minuta. Kada ubodete čačkalicu u centar hleba potrebno je da ona prilikom izlaska ostane čista, kako biste znali da je hleb pečen. Ostavite hleb 5 do 10 minuta da odstoji, a potom nožem za puter pređite preko ivica tiganja da biste bili sigurni da se hleb nije zaglavio.

Stavite tanjir na vrh tiganja i koristeći držače za lonce, okrenite kukuruzni hleb na tanjir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari