Veganski Bolonjeze složenac sa tikvicama (posno) 1Foto: Naual A. Hansen

Možete ga spremiti i kao predjelo ili glavno jelo.

Sastojci:

  • 3-4 komada mladih tikvica;
  • 100 gr veganske slalame isečene na tanke kriške;
  • 120 gr rendanog veganskog sira (mocarele, po mogućnosti);
  • ml. veganske neutralne pavlake za kuvanje;
  • 1 sup. kaš. brašna;
  • malo ulja;
  • so;
  • malo pire krompira (da ne bude redak);
  • vrlo gust veganski bolonjeze sos (od sojinih ljuspica ili nekog drugog veganskog mesa, može se iskoristiti ostatak od prethodnog ručka);
  • malo svežeg peršuna za dekoraciju.

1. Iskoristiti veganski Bolonjeze sos od prethodnog ručka ili napraviti novi. Zgusnuti ga: razmutiti 1 sup. kaš. brašna u malo vode, sipati u sos i kuvati da se jako zgusne.

2. Tikvice iseći na tanke šnite i posoliti pa ih ostaviti sa strane 3 min., potom ih ocediti od vode i ostatak vode odstraniti papirnim ubrusom.

3. Pomešati brašno sa pire krompirom.

4. Pomešati sir sa veganskom pavlakom za kuvanje.

5. Pravougaoni pleh za hleb obložiti papirom za pečenje, pa celom dužinom obložiti tikvicama. Na tikvice posložiti vegansku salamu, odozgo staviti pomešan sir sa veganskom pavlakom za kuvanje, potom staviti gusti bolonjeze sos, odozgo red tikvica, pa pire krompir, i na kraju pokriti redom tikvica.

Prekriti tikvicama pa ih malo ih nauljiti. Peći u rerni dok ne porumeni na 200 stepeni Celzijusovih.

Sačekati da se ohladi pa tek onda prevrnuti i izručiti na veći tanjir.

Ukrasiti svežim peršunom, iseći oštrim nožem na šnite i služiti.

Moje ime je Naual A. Hansen, diplomirani ekonomista sa završenim kompletnim obrazovanjem u Srbiji uključujući i muzičku školu (igrala sam i folklor 13 godina u svom rodnom gradu u Bačkoj Topoli i proputovala deo sveta sa folklorom). Rođena sam u Srbiji gde sam živela sve do udaje. Sada živim u Danskoj i rad na blogu mi je hobi koji mnogo volim. “Autor sam bloga na kome se mogu naći recepti za raznovrsna posna jela i poslastice napravljenih isključivo od sastojaka biljnog porekla: od sirovih salata i supa do slanih jednostavnih i komplikovanih jela, raznovrsnih finih torti i slatkiša.”

 Možete me pratiti na 

blog/vebsajt: www.naualhansen.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari