Vege recept: Čokoladna torta 1Foto: Naual A. Hansen

Double Chocolate Delight za ljubitelje čokolade prava poslastica.

Sastojci za koru:

  • 100 gr šećera;
  • 155 gr pšeničnog brašna;
  • 1 tsp. od praška za pecivo;
  • 4 kašike. tamni kakao prah;
  • 2 dcl veganskog jogurta;
  • 0,7 dcl sojinog mleka;
  • 60 gr. od veganskog putera;
  • 20 gr seckane veganske čokolade, ili veganske čokoladne kapi.

Veličina kalupa za tortu – 20 cm, dno obloženo papirom za pečenje.

Sastojci za čokoladni ganaš:

  • 450 ml. guste veganske pavlake za kuvanje;
  • 220 gr crne čokolade;
  • 5 gr veganskog putera;
  • 1 tbsp. od šećera u prahu.

Priprema:

Uputstvo za koru:

1. Uključite rernu na 190 stepeni Celzijusa.

2. Pomešajte žicom za mućenje: brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao. Dodati jogurt, sojino mleko i otopljeni puter, dobro umutiti mikserom. Dodajte seckanu čokoladu i promešajte. Sipajte testo u kalup za torte i pecite 20 minuta. na 190 Celzijusa.

3. Ostavite tortu da se malo ohladi, pa vrhom noža izbodite tortu na više mesta. Ne odvajajte tortu od kalupa za tortu! Nežno pritisnite vrh torte prstima da biste je poravnali ako ima ispupčenja (ako je potrebno).

Uputstvo za ganaše:

1. Dok se torta hladi, u šerpi rastopite čokoladu sa pavlakom za kuvanje i puterom često mešajući lopaticom. Ne dozvolite da proključa, pustite da se čokolada potpuno otopi. Dodajte šećer u prahu, promešajte, pa ugasite šporet.

2. Prelijte ganaš preko torte, ostavite da se potpuno ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, pa u frižider na par sati a najbolje preko noći.

3. Čuvati u frižideru. Poslužite hladnu tortu.

Moje ime je Naual A. Hansen, diplomirani ekonomista sa završenim kompletnim obrazovanjem u Srbiji uključujući i muzičku školu (igrala sam i folklor 13 godina u svom rodnom gradu u Bačkoj Topoli i proputovala deo sveta sa folklorom). Rođena sam u Srbiji gde sam živela sve do udaje. Sada živim u Danskoj i rad na blogu mi je hobi koji mnogo volim. “Autor sam bloga na kome se mogu naći recepti za raznovrsna posna jela i poslastice napravljenih isključivo od sastojaka biljnog porekla: od sirovih salata i supa do slanih jednostavnih i komplikovanih jela, raznovrsnih finih torti i slatkiša.”

Možete me pratiti na

blog/vebsajt: www.naualhansen.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari