Vege recept: Tofu sir sa karmelizovanim lukom 1Foto: Dunja Dimitrijević

Drago mi je što se u poslednje vreme, mnogo ljudi odlučuje za zdraviju ishranu i voljni su da probaju nove recepte. 

Danas sam vam zato pripremila tofu sir sa karmelizovanim lukom. Sa ovim receptom ne možete pogrešiti.

Sastojci:

  • Dimljeni tofu 200g
  • 4 veće glavice luka
  • smeđi šećer
  • so
  • maslinovo ulje

Priprema: 

Iseći 4 glavice crnog luka na listiće, debiljine 2-3mm. Zagrejati ulje i na vreloj vatri dodati luk.

Posoliti kako bi luk pustio vodu i brže omekšao. Mešati na svaka 3 minuta otprilike. Poenta je ne mešati stalno, kako bi luk uspeo da se karamelizuje.

Vege recept: Tofu sir sa karmelizovanim lukom 2
Foto: Dunja Dimitrijević

Dodati i 1-2 kašičice smeđeg šećera kako bi pomogao procesu. Paziti da luk ne izgori i ostaviti ga dok ne dobije braonkastu boju.

Meni je trebalo 3-4 pokušaja dok nisam uspela, ne odustajte. Sa čistom krpom sam istisnula vodu iz dimljenog tofua.

Isekla ga na jednake širine i ubacila u mleko od badema pa u prezle.

Nisam dodavala začine jer mi je ovaj dimljeni tofu taman. Pržiti u tiganju na mirnoj vatri.

Na hleb sam namazala kupovni namaz bio namaz, stavila rukolu, tofu, luk i paradajz. Prelepa kombinacija, nećete se pokajati.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.