Australian Closed 2022 1Foto: Lična arhiva

U Melburnu se trenutno održava grand slam.

To je vrhunska međunarodna teniska manifestacija u gradu u kojem trenutno bukti epidemija kovid19 i u kojem ima više novozaraženih nego u celoj Srbiji.

Upravo iz te Srbije je u Melburn stigao najbolji teniser sveta, Novak Đoković, sa urednom vizom.

Komisija australijskih medicinskih eksperata sasvim ispravno je procenila da Novak ne mora u momentu ulaska u Australiju da bude vakcinisan protiv kovida 19, jer ima antitela na virus korone, zdrav je i nije vironoša.

Ali, australijski ministar za imigracije Mr. Alex Hawke sprečio je Novaka da učestvuje na ovom međunarodnom turniru, jer je nezadovoljan Novakom i pričinjava mu se da Novak predstavlja opasnost po javno zdravlje, red, a bogami i mir u Australiji.

Na sve to, australijsko Ministarstvo zdravlja ćuti kao zaliveno, kao da je kovid 19 imigracioni, a ne zdravstveni problem! Istovremeno na turniru su igrali teniseri sa kovid groznicom, Bernard Tomic i Ugo Humbert i pri tome su nesmetano sejali virus među teniserima i drugim učesnicima turnira.

Bernard Tomic priđe sudiji u toku meča, hvata se za bolnu gušu, trese se i nudi mu opkladu da ima kovid, a sudija se nasmeši, prihvati opkladu i nastavlja meč. To su te australijske protivepidemijske mere?

Prema izjavi Aleksandra Zvereva, medicinska služba turnira ne sprovodi svakodnevno PCR testiranje. Sasvim je realno prepostaviti da organizatori ne testiraju svakodnevno igrače na virus korone, jer se panično plaše brojnih pozitivnih nalaza, što automatski povlači otkazivanje mečeva zaraženih igrača.

Ne daj bože da Rafa, Danil ili Alexander budu pozitivni na kovid 19. Ode sve u propast, i Australian Open, i lockdown, i vakcinalni teror u Australiji, i premijer Morison i ministar Hawke i Federalni sud Australije, sve zajedno sa trojkom sudija koji presudiše nevinom čoveku.

Ne, ne, važno je da se Australian Open završi i šampioni podignu pehare, pa makar se tresli od kovida 19! Ali avaj, taj prokleti virus korone baš ne voli tenis. Ne voli ni Australian Open. I ima nameru da ga pretvori u Australian Closed 2022!

Autor je redovni profesor u penziji, Medicinski fakultet u Beogradu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.