Da li Vučić više ceni partijske vojnike nego oficire VS 1

Aco Srbine, Aco Srbine – ne može, ovo je rezervisano za Marka Đurića.

Aco, tebe svi napadaju samo te ja branim – ne može, ovo je rezervisano za Milomira Marića.

Ipak ću ja to na svoj način. Da ne bih izneverio svoj običaj ja sam Vama opet doneo poklon. Oskudacija je i ovaj put nemam pet hiljada gotovine, ali sam Vam popunio ček na kome lepo piše – Aleksandru Vučiću lično. Vidite Vi sa onim Vašim doktorom sa Berklija, koji kaže da imamo pravo na status penzionera ali ne i na pare, šta ćete uraditi sa tim čekom. Rekli ste da Srbija više nije u krizi, ali ja cenim da Vi jeste, i to u krizi identiteta.

Vi, Vaši poslušnici u Skupštini Srbije kao i Vaš politički otac koga ste oterali u političku penziju, vi svojim nakaradnim i neustavnim zakonom reketirate intelektualni cvet ovog društva, uskraćujući nam jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na socijalnu sigurnost i mirno uživanje imovine. LJubomorni ste na ljude koji su za svog radnog veka nešto značili u društvu i sada ih kažnjavate otimanjem njihovih penzija. Nažalost, u tome Vas podržava vrhovni organ koji ima ustavnu obavezu da štiti ljudska prava – Ustavni sud Srbije; četvorica ljudina iz Ustavnog suda su bili iznad toga pa su izdvojili mišljenje – sa njima računamo ako ih u međuvremenu niste smenili, od Vas je i to za očekivati.

Da li će te se zaustaviti samo na penzijama ili će te preći na otimanje i drugih vrsta imovine? Pitam se da li ćete doneti zakon po kome ćete moći da nam oduzimate i delove stana ako Vi budete smatrali da su Vama neophodni a nama po Vašem shvatanju baš i nisu.

Ovde Vam javno iznosim zahtev većine penzionera – ne dirajte nam naš Fond PIO! Vaši poltroni tvrde da takav Fond ne valja a uveliko vode kampanju da Fond otmu od penzionera i zaposlenih. Taj isti Fond koji su generacije stvarale decenijama, svima je bio dobar i mnogi su se njime pomogli da bi izgradili nove vrednosti. Ignorišete činjenicu da taj Fond nije Vaš, da on pripada penzionerima ili još bolje reći zaposlenima koji kroz taj Fond ulažu u svoju mirnu starost – ako se i njima ne dogodi neki Aleksandar Vučić.

Vi i Vaši poltroni huškate zaposlene na penzionere time što tvrdite da broj zaposlenih ne može izdržavati isti broj penzionera. Otkrio sam Vašu obmanu i činjenice su ove. Penzioneri su za radnog veka ulagali u Fond i sada bi to lepo uživali da Vaši prethodnici i Vi niste te pare proćerdali. Zaposleni ne uplaćuju penzije nama nego sebi stvaraju kapital da bi im starost bila mirnija – ako se i njima ne dogodi neki Vučić.

Zaposleni, imajte u vidu da Vas jedino smrt može sprečiti da ne postanete penzioneri i zato nam se pridružite na sledećem protestu protiv rasprodaje i otimanja imovine Fonda PIO.

Od Aleksandra Vučića zahtevamo da natera svoje a i ostale tajkune kao i državne organe i javna preduzeća da redovno uplaćuju doprinose za penzijsko osiguranje da bi se obezbedilo redovno funkcionisanje, stabilizacija i razvoj Fonda PIO.

Aleksandra Vučića pitamo da li će i kada ukinuti privremeni ali pljačkaški zakon i šta ćemo sa onih oko 50.000 penzionera koji nisu dočekali kraj privremenosti tog okrutnog zakona jer je priroda bila brža – njih više nema.

Rizikujem da mi neki zamere da zloupotrebljavam ovu situaciju, ali ovo ne mogu da prećutim.

Predsedniče Aleksandre Vučiću, čujem da ste mog mladog kolegu, kapetana Vojske Srbije, na Vašoj televiziji javno nazvali barabom. Grešite! Taj mladi oficir je štitio svoju ličnost od barabluka i primitivluka Vaših partijskih vojnika. Da li Vi to više cenite Vaše partijske vojnike nego oficire vojske ove države kojoj ste predsednik? Odmah da mu se javno izvinite na istoj onoj Vašoj televiziji ali njega nemojte dovoditi na tu televiziju na koju ste doveli svoje partijske vojnike, ta televizija je ispod njegovog nivoa. I nikada više nemojte uzimati sebi za pravo da budete i tužilac i sudija. Pogledajte malo, većina ovde prisutnih su približno generacija Vaših roditelja. Zato ovo možemo smatrati upozoravajućim roditeljskim sastankom. Ako se ne popravite do kraja tromesečja, slede sankcije!

Bolje da se ne vidimo.

Autor je penzioner koji je Aleksandru Vučiću vratio jednokratnu pomoć

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.