Dragi Reme... 1Foto: Luca Marziale / Danas

I dodeli REM četiri nacionalne frekvencije, i raspisa konkurs za petu. I bi noć, godina deseta. (Biblija; Stari zavet; Postanje)

Dakle, televizije koje su najviše kršile Zakon o javnom informisanju – Pink, Hepi, B92 i Prva, dobile su pravo da i narednih osam godina nastave da rade ono što su radili mimo zakona – da se bave isključivo propagandom i govorom mržnje, kampanjama i medijskim progonom neistomišljenika vlasti.

Pomenute „televizije“ su u prva tri meseca 2022. prekršile Zakon o oglašavanju skoro 3.000 puta, dok su u prošloj godini, prema podacima objavljenim na sajtu REM-a, napravile 10.000 istih prekršaja.

Dakle, što je propaganda žešća (pitajte pokojnog Olivera Ivanovića!), to su državne institucije izdašnije prema medijskim progoniteljima – takozvanim „komercijalnim televizijama“, tako da ispada da država plaća novcem svih građana Srbije propagandu jedne partije – Srpske napredne stranke s ciljem stvaranja kulta ličnosti Aleksandra Vučića.

Ako primetite, gosti na tim televizijama nikad nisu predstavnici opozicije, stručnjaci, profesionalni novinari, predstavnici nevladinih organizacija…

Ono što se servira je lažna slika o blagostanju u Srbiji, nadrilekarstvu, promociji kriminalnih i sumnjivih likova, ratnih zločinaca i zaveri celog sveta protiv naše zemlje.

Tako da nije ni čudo što građani više ne veruju u zdravstvo, obrazovanje, nauku i vakcine, pa po pomoć idu kod vračara i kostolomaca, umesto u dom zdravlja, a po obrazovanje u crkvu, koja negira naučna dostignuća.

Ali nije kriv REM što je tako dodelio nacionalne frekvencije, koje su zapravo besmislene u eri digitalizacije.

Dodela nacionalnih frekvencija bila bi potpuno besmislena da RTS radi svoj posao, odnosno da informiše građane.

Ali RTS je izabrao drugi put – put skrivanja istine od stanovnika Srbije i bavi se poluinformisanjem i primitivnom propagandom.

Takođe, jasno je u kom pravcu državno rukovodstvo Srbije želi da vodi ovu zemlju – u pravcu daljeg zaglupljivanja i primitivizacije.

I u tom pravcu će se Srbija i dalje nezaustavljivo razvijati i cvetati.

Neka cveta hiljadu cvetova!

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari