Kontejner i EU 1Foto: Freepik

Gledam, slušam, ne verujem ni očima ni ušima. U mikro teoriji svi naši problemi mogli bi da izgledaju i ovako.

„Dobar dan, poštovani stanovnici našeg malog mesta!

Pratite vesti koje se oslanjaju na tradiciju i volju.

Danas je veoma važan dan za sve nas. Predsednik naše male, ali dostojanstvene mesne zajednice, svečano je otvorio Kontejner koji je postavljen zahvaljujući svesrdnoj pomoći EU.

Tom prilikom naš predsednik je istakao da smo veoma zahvalni na pomoći koju pruža EU u razvoju našeg malog, dostojanstvenog mesta i da svaku takvu pomoć, razvoju, rado prihvatamo.

S druge strane, kako je istakao predsednik, naše malo mesto ima tradiciju bacanja smeća na koju se vekovima oslanja, te da niko, pa ni EU, ne može određivati našem građanstvu gde će svoje đubre bacati.

U daljem izlaganju, povodom značajne i usmerene pomoći u rešavanju gorućeg problema bacanja smeća, predsednik naše male zajednice istakao je da se naša tradicija bacanja đubreta oslanja na vekove u kojima smo mi, kao slobodni ljudi, uvek sami birali gde i šta bacamo i da će tako će biti i ovog puta!

Kontejner je tu da nas podseti da smo deo sveta koji svoje smeće odlaže u za to predviđen prostor, ali poštujući volju naroda, koja kaže da je tradicija jača od novotarija, kakav je Kontejner, mi, put bacanja đubreta biramo sami.

„Živelo đubre! Živelo naše malo mesto!“

Tim rečima je predsednik završio svoje izlaganje o Kontejneru.

Svečanosti su prisustvovali izaslanici donatora, ugledni privrednici, uvaženi građani, predstavnici crkve i građani našeg malog mesta.

Na kraju svečanosti, kako red i tradicija bacanja smeća nalažu, Kontejner je osveštan.“

„Red je red.“

„Doviđenja, poštovani naši građani, i zapamtite niko vam ne može odrediti gde i šta bacate, pa ni EU!“

Za svaki slučaj postavljene su kamere kod Kontejnera, da se zna ko odlaže đubre po nalogu EU. Ovo niste mogli čuti u vestima.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari