Bašibozuk koji ne odmara ili zašto žandarm Nenad Vučković još nije sankcionisan? 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Portal KRIK je pre više od mesec dana objavio snimak na kome se jasno čuje kako pripadnik žandarmerije Nenad Vučković razgovara sa kriminalcima koji su bili deo ekipe ubijenog Saleta Mutavog, a koju je od njega kasnije nasledio Veljko Belivuk. Iz ovog snimka se jasno može zaključiti da im je Vučković bio šef.

Ovaj razogovor je krajem 2018. snimio Vladimir Grek koji se u to vreme spremao da napusti kriminalnu grupu kojom je upravljao Nenad Vučković.

Prema pisanju KRIK-a, u jednom beogradskom klubu koji je Vučkovićeva ekipa obezbeđivala došlo je do tuče u kojoj je Grek dobio najviše batina. Grek je smatrao da ga je njegova ekipa izdala i zbog toga je želeo da ih napusti.

Na snimku se čuje kako Vučković okupljenima praktično drži predavanje o tome kako funkcioniše kriminal i govori kako je ova grupa imala „celu policiju u rukama“.

Bašibozuk koji ne odmara ili zašto žandarm Nenad Vučković još nije sankcionisan? 2
foto-Ministarstvo-odbrane

Pored svih dokaza koje je prikupio KRIK i audio snimka koji je praktično corups delicti da je sam vrh žandarmerije tesno povezan sa kriminalom, žandarm Vučković, prema dostupnim informacijama, izgleda da i dalje sedi u MUP-u bez ikakve sankcije, kao da se ništa nije desilo.

Običan građanin prosto ne može da se otme utisku da u MUP-u pored policajaca rade i bašibozuci koji deluju kako im se prohte i još im neko „čuva leđa“.

Bašibozuk koji ne odmara ili zašto žandarm Nenad Vučković još nije sankcionisan? 3
Foto: Danas/Radenko Topalović

Vučković je čak svojim kolegama priznao  da mu je Sale Mutavi bio najbolji prijatelj, ali i da je nakon ubistva uništio njegove mobilne telefone koji su mogli da budu važan dokaz u istrazi, i eto „progledali su mu kroz prste“.

Tužilaštvo je od redakcije KRIK-a tražilo već javno dostpuni audio snimak, što odaje utisak da se oni jednostavno prave da ga nisu čuli i da nemaju pojma šta je to Vučković pričao.

Da jedna stvar bude jasna, u pitanju je snimak razgovora iz kog se vrlo lako može zaključiti ko je bio na sastanku i kakve je poslove obavljao.

Ovaj snimak mogao bi da bude čvrst dokaz da su pripadnici MUP-a, u ovom slučaju konkretno Vučković, bili tesno povezani sa kriminalnom grupom kojoj se trenutno sudi za brutalne zločine.

Dakle, ovde nije reč o sumnji ili nekim „rekla-kazala“ pričama već o konkretnom dokazu protiv Vučkovića pred kojim Tužilaštvo za organizovani kriminal i MUP žmure, odnosno drže zapušene uši.

U ovoj državi se pošteni policajci i inspekotori smenjuju sa svojih pozicija, jer su „gurnuli nos“ tamo gde nekome smeta, dok policajci koji se bave kriminalom dobijaju priliku da se baškare do penzije.

Kako je jednom prilikom Marko Vidojković rekao, gostujući kod Jovane i Srđana, dok je još to mogao, „Policija prvo treba da uhapsi sebe“.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari