Pink objavio lažni tvit 1Vesna Pešić Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Dana 1. decembra 2021. godine u informativnom programu ste u više navrata objavili neistinitu informaciju, ilustrovanu slikom navodno sa mog Tviter naloga, o tome da sam postavila tvit sledeće sadržine: „Treba svi da izađemo i podržimo blokade. Treba nam još ljudi kao što je Crni da biju srpske četnike, jer sa njima se samo tako možemo obračunati.“

Citirani tvit nisam nikada postavila, a fotografija mog tvita nije autentična, nikada ga nisam sačinila niti sam ga postavila na moj Tviter profil.

S pozivom na čl. 83 Zakona javnom informisanju i medijima (Sl glasnik RS 83/2014, 58/2015 i 12/2016 – autentično tumačenje), zahtevam da odmah, u istim informativnim emisijama i u istim terminima u kojima je gornja informacija bila objavljivana, objavite sledeći odgovor:

„Tvit Vesne Pešić o kome smo izvestili u informativnom programu 1. decembra 2021. godine koji sadrži njen poziv da se biju srpski četnici, nije autentičan, kao ni fotografija njenog tvita koju smo objavili uz vest o sadržini njenog tvita.

Budući da je ta neistinita informacija širokoj javnosti dalje proneta i na drugim medijima kroz prenos konferencije za štampu na kojoj je naša novinarka Gordana Uzelac predsedniku Republike tražila komentar na tvit Vesne Pešić kojim ona navodno „poziva da se tuku srpski četnici“, ovim upućujemo izvinjenje gospođi Vesni Pešić zbog objavljivanja neistinite informacije i propusta naše redakcije da pre objavljivanja proveri na njenom Tviter profilu da li je ona zaista objavila tvit čiju smo sadržinu preneli“.

Dodatno, molim vas da me obavestite o poreklu informacije i izvoru od koga ste dobili fotografiju mog navodnog tvita, kako bih mogla da pokrenem odgovarajući postupak prema licu koje ja falsifikovalo moj Tviter nalog.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.