Ružić: Uspeli smo da pružimo isti nivo obrazovanja tokom epidemije 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić učestvovao je na onlajn konferenciji o obrazovanju u doba korone, u organizaciji UNESKO (Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu).

U okviru sesije „Digitalna transformacija i budućnost obrazovanja“,  Ružić je predstavio funkcionisanje sistema obrazovanja u Srbiji tokom pandemije koronavirusa, saopšteno je iz ministarstva.

„Od prvog trenutka kada smo proglasili vanredno stanje, 15. marta 2020. godine, organizovali smo onlajn učenje za sve nivoe obrazovanja. Uspeli smo da, bez dana odlaganja, pružimo isti kvalitet obrazovanja za svako dete u Srbiji, zahvaljujući pre svega, rezultatima postignutim u digitalizaciji pre kovid krize“, rekao je on.

Ministar je dodao da su nastavnici angažovani za snimanje časova, koji su se emitovali putem kanala Javnog servisa, kao i lokalnih televizijskih stanica.

Ružić je istakao da je Vlada Srbije obezbedila sredstva za digitalne učionice i da će ih do kraja godine biti više od trideset hiljada, te da zahvaljujući eUslugama koje su pružane u poslednjih nekoliko godina, građani nisu morali da napuštaju domove da bi završili mnoge obaveze za obrazovanje svoje dece.

Кonferenciju je otvorila generalna direktorka Uneska Odri Azule, a učestvovali su Antionio Gutereš, generalni sekretar UN, direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus, kao i ministri iz više zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari