Rediteljski prvenac proslavljene glumice iz Srbije, koji je svetsku premijeru ima na Sandensu, deo je selekcije manjinske koprodukcije uz još šest naslova, koji su u trci za nagrade: „Hjuston, imamo problem!” Žive Virca iz Slovenije, zatim „Lazar” Svetozara Ristovskog iz Makedonije, psihološki triler „Puni udar” Davida Verbeka iz Holandije, „Trema” Jorgosa Zoisa iz Grčke, kao i „Vrapci” Runara Runarsona iz Islanda. Van konkurencije biće prikazan film „Oslobođenje Skoplja” Radeta i Danila Šerbedžije, koprodukcija Makedonije, Hrvatske, Finske i Velike Britanije, koji prati 11-godišnjeg dečaka Zorana koji svedoči o užasima Drugog svetskog rata.

Glavni takmičarski program Hrvatskog filma obuhvata sedam igranih i dokumentarnih filmova, uz dva van konkurencije, a selekciju će obeležiti premijere i stvaralaštvo žena. U konkurenciji su: „Trampolin” Katarine Zrinke Matijević, „Pomutnje” Lane Kosovac, „Ministarstvo ljubavi” Pave Marinkovića, „Sve najbolje” Snježane Tribuson, zatim dokumentarac „Generacija ’68”, Nenada Puhovskog, bioskopski hit „Narodni heroj LJiljan Vidić” Ivana-Gorana Viteza, te „S one strane” Zrinka Ogreste, dok će van konkurencije biti prikazan dokumentarac „Modri kavez” Brune Bajić i „Život je truba” Antonija Nuića.

Među 13 filmova u trci za nagrade u međunarodnom programu su švajcarski „Aloys”, grčki „Chevalier“, francuski „Evolucija“, izraelski „Gora”, kolumbijski „Između mora i kopna”, kineski „Kaili blues” Gana Bija, rumunski „Nezakonito”, austrijski „Odsanjani”, francuski „Plaćenik”, švedski „Pristanište”, irski „Sisavac”, francuski „Sve što dolazi” i „Tramontana“, koprodukcija Libana, Francuske, Katara i UAE.

Osim što je veliki broj filmova u takmičarskim programima delo autorki, naglasak na žensko stvaralaštvo 63. Pula daje i retrospektivom mađarske rediteljke i scenaristkinje Marte Mesaroš, dobitnice Zlatne arene za životno delo, koja će otvoriti Festival, kao i okruglim stolom „Žene u evropskom i hrvatskom filmu”.

Srpski film u Puli predstavljaće i reditelj Stevan Filipović, koji je prošle godine dobio Zlatnu arenu u Puli u međunarodnoj selekciji za film „Pored mene“, a na ovom izdanju biće član žirija.