Srednjoškolci iz Vranja i Bujanovca na Festivalu "Gradoznalci" u Beogradu 1Foto: vranje.org.rs

U Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu sutra se održava festival kulturne šarenolikosti „Gradoznalci“ na kome će pored srednjoškolaca iz Sjenice, Loznice, Beograda, Subotice, učestvovati i đaci iz Vranja i Bujanovca.

Uvod za festival bile su interkulturne radionice na kojima su đaci kroz umetničko – edukativni rad pokušali da istraže nedovoljno prepoznate priče iz njihovih gradova, razvijajući empatiju i razumevanje prema svojim sugradjanima.

Đaci iz Vranja u okviru ovog projekta organizovali su sajam pod nazivom „Kolekcije imanja i nemanja“ koja je održana maja meseca u formi uličnog performansa.

Srednjoškolci iz Bujanovca bavili su se istraživanjem lokalnog kulturnog nasledja, kroz potragu za raznim kolekcijama koje sakupljaju njihovi sugradjani.

Festival „Gradoznalci“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju održava se u subotu od 13 do 19 sati u okviru Projekta „Interkulturni dijalog za EU: Kulturna raznlikost kao jedinstvena turistička atrakcija – Ponuda komšijskih kutaka“, koje Grupa 484 i Fondacija „Jelena Šantić“ realizuju uz podršku Delegacije EU u Srbiji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari