Užice: U Gradskom kulturnom centru od ove godine Strip susreti i radionice Dečijeg kulturnog centra 1Ratko Trmčić i Filip Baralić, Foto: Igor Đorđević

Užički Gradski kulturni centar za ovu godinu ima u planu tradicionalne manifestacije, ali i uvođenje novih sadržaja kao što su Strip susreti i kreativne radionice Dečijeg kulturnog centra, uz akcenat na afirmaciju mladih, najavio je direktor GKC-a Filip Baralić.

Među manifestacijama, čija tradicija neće biti prekinuta su Smotra recitatora „Pesniče naroda mog“, Amatersko narodno stvaralaštvo u Ravnima, Kulturno leto i Veče guslara, dok od novih sadržaja koji su u planu, Baralić posebno ističe Strip susrete i kreativne radionice Dečijeg kulturnog centra.

-Potrudićemo se da užički Strip susreti promovišu taj savremeni izraz uz okupljanje autora iz cele zemlje. Radionice će držati Aleksandar Zograf – rekao je direktor GKC u Užicu i dodao da će ovu manifestaciju pratiti kreativne radionice Dečijeg kulturnog centra.

– Na tim radionicama, teme će biti murali, muzički instrumenti, klasična gitara, ritam i bluz gitara, izrada pozorišnog kostima i maske i grafika, rekao je, najavljujući da će ove godine biti održana i multimedijalna izložba povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom.

Užice: U Gradskom kulturnom centru od ove godine Strip susreti i radionice Dečijeg kulturnog centra 2
Gradski kulturni centar Užice, Foto: Ana Milošević

-Većnik za društvene delatnosti Ratko Trmčić – istakao je da je Grad podržao ovaj program i plan rada i dodaje:

-Lično ću se angažovati da imamo dobru saradnju sa dirketorima osnovnih i srednjih škola kako bi Dečiji kulturni centar našao pravo mesto u ovoj ustanovi – naglasio je Trmčić.

Kako su poručili iz Gradskog kulturnog centra, cilj ovogodišnjeg programa je i usklađenost sa ostalim kulturnim dešavanjima, kako bi mladi bili više uključeni u događaje poput bijenala Suva igla, Jugoslovenskog pozorišnog festivala ili Međunarodne kolonije keramike u Zlakusi.

– Želimo da podignemo rejting ustanove u zemlji. Trudićemo se da sve vrste umetnosti budu zastupljene, ali će poseban akcenat biti na domaćim autorima i amaterskom stvaralaštvu – rekao je direktor GKC-a Filip Baralić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari