Zapisi iz dnevnika Ejmi Vajnhaus biće objavljeni u novoj knjizi 1Foto: Sarah Brook / Avalon / Profimedia

Kolekcija do sada neviđenih zapisa iz dnevnika Ejmi Vajnhaus biće objavljena ovog leta, zajedno sa ručno pisanim rečima pesme i ličnim fotografijama.

Ovi zapisi biće objavljeni u okviru knjige Amy Winehouse: In Her Words, koju će izdavač HarperCollins objaviti 31. avgusta, a uz blagoslov njenih roditelja Miča i Dženisa Vajnhaus.

Oni su rekli: „Ova prelepa nova kolekcija Ejminih zapisa i razmišljanja pokazuje još jednu njenu stranu, onu zabavnu i mudru. Želeli smo da ovo podelimo sa njenim fanovima tako da mogu da je dožive kroz njene sopstvene reči“.

Datum objave knjige nije slučajan, to će biti tačno dve nedelje pre dana kada bi ona napunila 40 godina.

„Da bismo potpuno razumeli Ejmi Vajnhaus na dan njenog 40. rođendana, ova izuzetno lična i otvorena knjiga, napunjena njenim privatnim misima i osećanjima, otkriva srce umetnice koja je puno sanjala i kojoj je veoma bilo stalo“, rekli su iz izdavačke kuće HarperCollins.

Sav prihod od prodaje knjige biće doniran Fondaciji Ejmi Vajnhaus, sa minimalnom obećanom donacijom od 70 hiljada funti.

Mič Vajnhaus je još 2012. objavio memoare o Ejminom životu, pod nazivom Amy, My Daughter, a najavljen je biografski film Back to Black autora Sema Tejlora Džonsona.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari