Novi Pazar: Ugostitelji da pooštre protivepidemijske mere 1Foto: Senko Župljanin

Direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Šefadil Spahić i predstavnici novoformiranog Udruženja ugostitelja  Sandžaka (UUS), dogovorili su se da se, u objektima članovima udruženja, pojačaju protivepidemiološke mere.

Uz obezbeđenu fizičku distancu za goste, obavezno je nošenje maski za sve zaposlene i da ispred lokala budu postaljene  besplatne maske za goste.

ZZJZ trebalo bi da obezbedi besplatnu dezinfekciju lokala, članova UUS, i za zaposlene u njima besplatne PCR i serološke testove.

Poštovanje protivepidemijskih mera, sinoć, je kontrolisano „upozoravajuće“, a od večeras svako kršenje propisanih mera biće kažnjavano. Za zaposlene u ugostiteljskim objektima, sutra, počinje obavezno testiranje na korona virus.

Učesnoici razgovora su uputil apel svojim kolegama i ostalim građanima da se vakcinišu, jer će biti obezbeđeni termini za organizovani dolazak.

Vlada Srbije je, pre dvadesetak dana, donela odluku da ugostiteljski objekti, u ovom kraju, rade od 19,30h-23,30h, zbog muslimanskog meseca posta Ramazana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari