Momir Stojanović: Novica Antić ponovo priveden zbog intervencije državnog vrha 1foto FoNet/Ognjen Stevanović

To što je Novica Antić prvobitno pušten govori da tužilaštvo nema dovoljno dokaza za ono zbog čega je uhapšen, ali pretpostavljam da je onda usledila intervencija državnog vrha pa je on ponovo priveden, kaže za Danas bivši direktor Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović komentarišući razvoj situacije u postupku koji se vodi protiv Vojnog sindikata Srbije.

Predesednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić se zajedno sa generalnim sekretarom sindikata Predragom Jevtićem sumnjiči da je proneverio preko 18 miliona dinara.

Antić je nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu pušten da se brani za slobode a nedugo potom je ponovo priveden i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana kao i njegovom kolegi Jevtiću.

„Ili tužilaštvo nije dobro obavilo svoj posao kad je pustilo gospodina Antića da se brani sa slobode ili je uticaj države na pravosuđe očigledan. Rekao bih da je ovo drugo“, kaže Stojanović.

On smatra da je državni vrh u ovom slučaju intervenisao nameravajući da merom pritvora iscrpi Novicu Antića.

„Verovatno im je cilj da Antić psihički i fizički klone pa da na neki način pokušaju da izdejstvuju bilo kakva priznanja koja bi opravdala ovakvo postupanje prema njemu“, smatra Stojanović.

Momir Stojanović: Novica Antić ponovo priveden zbog intervencije državnog vrha 2
foto FoNet/Arhiva

Prema njegovom mišljenju, postupak je bio ishitren i Tužilaštvo sada traži opravadnje za to što su odlučili da privdeu Antića a potom ga i zadrže 48 sati.

„Ovaj postupak će dugo trajati da bi ga ucenjivali i onemogućili mu da se, dok je pod istragom, bavi sindikalnim organizovanjem, pogotovo da vodi sindikalnu organizaciju“, navodi Stojanović.

Kaže da će Ministarstvo odbrane učiniti sve da stavi pod kontrolu Vojni sindikat Srbije.

„Ovo neće rešiti nagomilane probleme u vojsci i Ministarstvu odbrane, već naprotiv. Na ovaj način neće moći da suzbiju opravdano nezadovoljstvo u pogledu statusa pripadnika vojske“, kaže Stojanović.

„Novica Antić je izuzetno čestit čovek“

Vojni sindikat na čelu sa Novicom Antićem, kako kaže naš sagovornik, već godinama ukazuje na sistemske probleme u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i štiti interese zaposlenih.

„To očigledno nekome smeta i oni su odlučili da uguše sindikat. U ovo se nažalost umešala i moja bivša služba, Vojnobezbednosna agencija, koja proganjanjem onih koji su članovi sindikata, pretnjom i ucenom, pokušava da uruši njihovo jednistvo“, priča Stojanović.

Novica Antić je i sam u razgovoru za Glas Šumadije naveo da iza „progona“ Vojnog sindikata Srbije od 2017. godine stoji direktor Vojno bezbednosne agencije Đuro Jovanić.

Naš sagovornik veruje da optužbe protiv Novice Antića koje se mogu pročitati u javnosti, ne mogu biti tačne.

„Poznavajući gospodina Antića znam da se radi o izuzetno čestitom čoveku, on je zajedno sa većinom ljudi koji su formirali sindikat ostao veran tom sindikatu i godinama se zalagao za rešavanje ozbiljnih problema u vojsci koji podrivaju odbrambenu moć i osipaju kadrove iz vojske“, zaključuje Stojanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari