Ogavan tvit Vjerice Radete o smrti Hatidže Mehmedović 1Foto: Bojan Cvejić

Vjerica Radeta, potpredsednica Narodne skupštine i funkcionerka Srpske radikalne stranke (SRS) neljudski je na svom Tviter nalogu prokomentarisala smrt Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja „Majke Srebrenice“…

… kojoj su u srebreničkom genocidu ubijeni suprug, dva sina i brojni članovi familije.

Radeta je postovala gnusan i ogavan tvit: „Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!“, čime je na sraman način praktično ismejala tragičnu sudbinu preminule Hatidže Mehmedović.

http://

Ovim odvratnim javnim istupom, Radeta je izazvala lavinu negativnih komentara na svoj račun. Dragan Popović iz Kuće ljudskih prava i demokratije, odgovorio je Radeti rečima: „Hatidži su oba sina i muž ubijeni u Srebrenici. I ajde vi sad meni recite da su radikali normalna i legitimna politička pojava!!!“ da bi mu Radeta odgovorila: „Nenormalni tvrde da je u Srebrenici bio genocid i da je tamo pobijeno 8.000 ljudi“.

I Slaviša Lekić, predsednik NUNS-a, prokomentarisao je Radetin tvit, rečima: „Ako ovo zlo prekorači prag Skupštine Srbije, mi smo ljudski kapitulirali!“. Neki od komentara na Radetin račun su: „Majke mi, nikad nisam video čisto zlo kao ovo sada. Ne mogu da verujem. Čisto zlo!“, „Sahranit će je narod bosanski. Sve njeni sinovi i braća i sestre. A mnogo li nas je na tvoju žalost“, „Osobo, ne ide pravoslavlje i vera u Boga sa ovim. Nikako ne ide“, „Vjerice razumem ideologiju i kad je neko nacionalista ali ovo je neljudski i pokazuje kolika ste izopačena nakaza“…

Inače, Radeta je rođena u Livnu, a pravni fakultet je završila u Sarajevu. Trenutno se čeka odluka Haga da li će se Radeti i Petru Jojiću suditi u Srbiji zbog nepoštovanja Haškog tribunala u predmetu koji je ovaj sud vodio protiv njihovog lidera Vojislava Šešelja. Naime, Radeta i Jojić (Jovo Ostojić je u međuvremenu preminuo) terete se da su vršili pritisak na dvojicu svedoka tužilaštva da svedoče u korist Šešelja, nudeći im protivusluge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari