"Osuđen je na novčanu kaznu, a ne zatvorsku": Jugoslav Ćosić o Vučićevićevim navodima o odlasku u zatvor 1Foto: Miroslav Dragojević

Novinar Jugoslav Ćosić izjavio je danas da je urednik Informera Dragan J. Vučićević, zbog neistina i uvreda koje mu je javno uputio, pravosnažno osuđen na novčanu kaznu koju je bio dužan da plati državi, a ne zatvorsku.

Ćosić je agenciji Beta kazao da je sud tu novčanu kaznu preinačio u zatvorsku, jer je Vučićević odbio da državi uplati 200.000 dinara.

Dodao je da je on Vučićevića tužio za uvredu i da nije tražio bilo kakvu finansijsku nadoknadu.

„Vučićević je osuđen zbog neistina i uvreda koje mi je uputio javno. Tu presudu je doneo Drugi osnovni sud, a potvrdio je Viši sud u Beogradu i postala je pravosnažna. Vučićević nije osuđen na zatvorsku kaznu već na novčanu, u visini od 200.000 dinara i taj novac trebalo je da uplati državi, ne meni. On je, koliko razumem, odbio da tu kaznu državi plati i sud ju je preinačio u zatvorsku. Ja s tim nemam nikakve veze. To je sad između njega i države“, objasnio je Ćosić.

Ćosić je tužio Dragan J. Vučićevića zato što ga je na svom ličnom nalogu @djvucicevic na društvenoj mreži Tviter uvredio navodeći da je „sluga mafijaško-tajkunske hobotnice“, „šiptarski plaćenik“ i da „obavlja prljave poslove u Srbiji za krvav keš“.

Vučićević je, kako stoji u Ćosićevoj tužbi, na Tviteru napisao „Jugoslave, jedva čekam tvoju krivičnu prijavu, biće to sjajna prilika da na sudu raskrinkamo Šolakovu i @DraganDjilas mafijaško-tajkunsku hobotnicu čiji si ti sluga. Ali, šta god ti pričao, sad svi znaju da si šiptarski plaćenik! Za njihov krvavi keš obavljaš prljave poslove u Srbiji“.

Urednik Informera je danas na TV Hepi saopštio da je od Drugog osnovnog suda u Beogradu dobio „koverat“ kojim se upućuje na izdržanje zatvorske kazne 3. aprila 2023. godine.

„To su doneli na osnovu presuda iz 2021. i 2023. godine, nalaže mi se šta treba da donesem od lične higijene. Treba da se javim Okružnom zatvoru. Trajanje zatvorske kazne je šest meseci, iako to ovde ne piše. Zašto sam ja ovo osuđen? Zbog dva tvita, verovali ili ne? To su tvitovi o Jugoslavu Ćosiću. Ta presuda je u međuvremenu postala pravosnažna“, rekao je Vučićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari