Otvoren poziv za učešće na konkursu #DigitalnaEkspedicijaIzazov 2021/2022 1Izvor: ZUOV.gov.rs

Na potralu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) objavljen je poziv za učešće na konkursu #DigitalnaEkspedicijaIzazov 2021/2022, čiji je cilj da podrži i nagradi najbolje ideje za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Konkurs je otvoren za školske timove iz osnovnih i srednjih škola, koje mogu činiti tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora.

Njihov zadatak je da osmisle idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa (veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje i slično), koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal u cilju povećanja nivoa digitalne pismenosti učenika, ali i opšte populacije.

Zainteresovani timovi mogu da se prijave do 13. decembra, popunjavanjem onlajn formulara na sajtu ZUOV-a. Komisija će izabrati predloge projekata čija će realizacija biti podržana u iznosu između 100.000 i 200.000 dinara.

Školski timovi koje komisija odabere za dobijanje podrške, u skladu sa kriterijumima javnog poziva, dobiće navedena finansijska sredstva i imaće na raspolaganju šest nedelja da realizuju svoj projekat.

Organizator izazova će pobedničkim projektnim timovima pored finansijske podrške obezbediti i podršku kroz konsultacije i mentorstva eksperata u ovoj oblasti.

“#DigitalnaEkspedicijaIzazov 2021/2022” je zajednička inicijativa Fondacije Propulsion Fond, Inicijative “Digitalna Srbija”, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, koja se realizuje u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta “Inicijativa za novu medijsku i digitalnu pismenost” (kratko “Nova pismenost”).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari