Pregazio studenta na pešačkom, dobio godinu i pet meseci zatvora 1FOTO : Mirsat Bakan – Traži pravdu za sina Enada

Beograđanin Ivan M. (22) osuđen je na godinu i pet meseci zatvora zbog toga što je u martu 2019. godine na pešačkom prelazu automobilom udario studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19) koji je nakon dva dana preminuo.

Njega je Treći osnovni sud u Beogradu proglasio krivim za izvršenje teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za šta je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Osim kazne zatvora, izrečena mu je i petogodišnja zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Kako se radi o prvostepenoj presudi, tužilac i branilac okrivljenog imaju pravo žalbe Višem sudu.

Otac preminulog mladića Mirsat Bakan kratko je prokomentarisao da je porodica nezadovoljna visinom kazne.

“Čitava Srbija je videla snimak kojom brzinom i koliko bahato je vozio i udario mog sina na pešačkom prelazu. Ovom presudom nikako nije zadovoljena pravda, ostaje nam nada samo da će viša sudska instanca ispraviti ovu grešku i izreći adekvatnu kaznu”, kratko je rekao on.

Suđenje Ivanu M. počelo je u januaru 2021. godine, po optužnici koju je Treće osnovno tužilaštvo podiglo tri meseca ranije.

On se tereti da je 4. marta 2019. godine automobilom udario Ernada Bakana dok je na pešačkom prelazu prelazio Ulicu cara Dušana u Zemunu.

Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi, a od zadobijenih povreda preminuo je dva dana kasnije.

Smrt Bakana uznemirila je javnost u Novom Pazaru, a porodica nastradalog mladića više puta je negodovala što je istraga, a kasnije i suđenje, trajalo dugo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari