Miloš Ćirić: Srbija nije završila rat u Bosni

* Republika Srpska je politički i vojni projekat Miloševićevog režima preko kog je Srbija pokušala da stvori etnički čistu Veliku Srbiju na teritoriji Bosne
Politikolog o obeležavanju Dana Republike Srpske

Ostavite komentar


  1. Ovaj dečko bi mogao da razumije građane RS samo da mu je dupe vidjelo ratište, a pitanje da li je bio rođen tad. Često objavljujete razgovore sa likovima koji mnogo generalizujzu vrlo osjetljive teme i svašta sebi daju za pravo.
    Koliko osnova tu ima, vi biste trebali znati.

  2. Mladiću, pun si otrova i mržnje prema srpskom narodu.Toliko laži i neistina si izgovorio da se čovek pita – pa zašto studiraš u Beogradu,zašto to ne činiš u Sarajevu.

  3. Alal Ti vera zemljace ! Od A-Z, sve je tacno. Ova istina, jedino ne odgovara cetnicko-popovskoj druzini. Pzd. od pravoslavca iz BiH.

  4. E svaka ti cast ljudino. Iskreno. Bravo majstore. Mnigi srbi ne znaju sta se desavalo u Bosni.

  5. Kamo srece da je vise Milosa Cirica u Beogradu jer bi do sada Srbija odavno isplivala iz kaljuge u kojoj se valja zadnjih decenija. Bog nece izmeniti sudbinu jednog naroda dok taj narod ne izmeni sebe. U Srbiji toga jos dugo nece biti.

  6. Hag nije našao vezu između Miloševića i Bosne, a to je zato jer je izostavio Jogurt revoluciju. Nju su upravo izveli žitelji B. Palanke koja je krcata žiteljima porekla iz Bosne koji su pripremili teren za započinjanje rata u kom je trebalo ostvariti Veliku Srbiju.

  7. Gospodin Ciric pise kao da mu je diktirala Sonja Biserko ili neka placena persona iz Zagreba.,a mozda I iz Splita.Sine,zapamti jedno ,ostavi nas na miru I idi u njihovu "lepuPricas u negativnom kodeksu ,kako mi hocemo veliku Srbiju,i to na racun Hrvata I Bosnjaka….Cista glupost;Pogledaj koje narode je ,najvise pogodio zadnji rat.NAS,NASU BRACU KOJI SU BACANI U JAME U WWII I ZATO ZACEPI TA PRLJAVA ,LAZLJIVA USTA.+++

  8. Sudeci po "intervjuu" anaciJonalisti ne zaostaju ni malo za patriJotama u ispranosti mozga a sudeci po komentarima ne zaostaje za njima ni komsiluk.

  9. Moj komentar niste objavili,a ništa uvredljivo nisam pisao.Mislio sam da je ovo slobodan list,ali izgleda da je slobodan samo za one koji pljuju na srpske žrtve i srpski narod.

  10. Pitanja ima dosta ali kao prvo otkuda vam pravo da pisete o stvarima koje vi samo gledate iz vana.? Bosnu gledate iz Srbije kao na tv i komentarisete odnose naroda u njoj.Ja sam svedok i ucesnik dogadjaja od pocetka do kraja i sada zivim ovde.Gomile lazi o agresiji i velikij Srbiji.Ta dva termina uopste nikad niko nije sominjao pred rat kao ni za vrijeme rata.U mom okruzenju nema mrznje prema drugim narodima iako ne zivim vise gdje sam se rodio.Gomile lazi se provlace kroz usi naroda na sve tri strane da bi se mulj odrzao na povrsini.A vi iz Srbije i Hrvatske lupate svasta.Imao bih materijala da pisem danima ali je jedna surova istina u Bosni tri naroda tri istine tri lazi

  11. Srbija nije ni vodila rat sa BiH gde živi 4 miliona Srba , jer se tamo desio GRAĐANSKI RAT između Srba pravoslavaca (koji žele ujedinjenje sa Srbijom) i drugih Srba (katolika i muslimana ) koji žele unitarnu centralističku BiH. Ateisti su bili neutralni u borbi, ali za unitarnu BiH.

  12. Stvarno cime je ova neodrasla osoba zasluzila ovoliki intrevju? Cime je jedan momak koji se jos uvek obrazuje pa i odrasta zasluzio ovoliki prostor?
    Politicki egzibicionizam i olako ocenjivanje, podcenjivanje i omalovazavanje neistomislejnika ga pre diskvalifikuju i nego sto ga cine kvalifikovanim sagovornikom.
    Evidentno je on resio da se samopromocijom, odnosno promocijom stavova koji su dragi usima onih koji dele sinekure i stipendije, lepo obezbedi, i tu njegovu legitimnu ali ipak sebicnu odluku ne treba mesati sa altruizmom.

  13. Čovek što ovo piše pun je mržnje prema srpskom narodu u Bosni…Da li je to sam smislio ili samo iskazuje po nečijem diktatu.
    Nek malo prouči istoriju: srpski narod je prepolovljen u Drugom svetskom ratu na teritorijama sadašnje Bosne i Hrvatske jer je nad njim učinjen pravi genocid ! na desetine i stotine jama je popunjeno srpskim življenmm od 7 do 107 godina…
    A onda im je 91.ponovo osporeno pravo na život, i primorani su da budu građani trećeg reda u Tuđmanovoj i Alijinoj državi..To bi isto bilo kao kad bi Jevreje terali da žive u nekom novom Trećem rajhu. Srbi naravno nisu na to pristali..
    Ovakvim tekstovima gde vi državu Srbiju otpužujete za rat u Bosni, samo pravite sramne konstrukcije i brukate se kao novina.
    Milošević je kriv, ja nikad njega nisam podržavao ni njegovu politiku. Ali problem je što se ovde ne krivi Milošević ili Karadžić već čitav srpski narod…U Srbiji je i postojala opozicija takvoj politici za razliku od Hrvatske i BiH..
    Nikad ne čujem kritike Tuđmanovog sna o etnički čistoj Hrvatskoj niti IZetbegovićeve islamske deklaracije. Znači po autoru ne treba da postoji Republika Srpska, napada se Banjaluka, a Srbi u BiH najbolje je da ne postoje, a ako već egzistiraju, onda da slušaju šta im kaže Sarajevo i Bakir IZetbegović..Autor teksta sigurno uživa podršku Sarajeva kao ,,razuman Srbin"..Fuj.

  14. Nemas ti mali pojma, ne donosi zakljucke na osnovu medijskih "Istina", gorko ces se iznenaditi i stidjeti svojih rijeci kad isplivaju sva dokumenta i sve cinjenice vezane za gradjanski rat u BiH, zao mi te je, ali odrastces

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.