Odlukom Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Vlasotincu, svi odbornici ove stranke u SO, njih devetoro, formirali su odborničku grupu Napred Srbijo.

O tome je lokalni paralement obavestio Velibor Stojković, predsednik Skupštine opštine Vlasotince, inače dugogodišnji poslanik i najuticajniji član Srpskih radikala u ovom kraju. Ovo je, inače, prvi put u Jablaničkom okrugu, gde radikali godinama imaju snažno uporište, da opštinski odbor napusti politiku haškog pritvorenika dr Vojislava Šešelja. Pre nekoliko dana je, inače, Okružni odbor SRS za Jablanički okrug doneo zaključak da radikali ovog dela juga Srbije „ostaju čvrsto uz dosadašnji program Vojislava Šešelja“.

– Mandate nam ne mogu oduzeti jer nas nemaju s kim zameniti, budući da su gotovo svi kandidati za odbornike sa liste SRS-a za opciju Tomislava Nikolića – kazao je Stojković. Stojković je još rekao da su od vrha SRS-a zatražene blanko ostavke vlasotinačkih odbornika „potpisane ranije pod pritiskom“.

– Ukoliko ne dobijemo blanko potpisane ostavke, sudskim putem ćemo zatražiti da se raskine taj ugovor između nas odbornika i centrale SRS-a jer su se u međuvremenu promenile okolnosti pod kojima smo dali ostavke – rekao je Stojković.

Zbog novonastale situacije u Vlasotincu, može se očekivati da narednih dana Okružni odbor SRS isključi iz stranake sve članove OO SRS.

U lokalnom parlamentu, koji ima 45 mesta, DS ima dvanaest, SRS – devet, Nova Srbija sedam, SPS šest, G17 plus pet, DSS tri i Grupa građana Zajedno – advokat Pešić – dr Rakić tri odbornička mandata. Aktuelnu opštinsku većinu čine SRS, Nova Srbije, SPS i Grupa građana.

Sto dana rada nove lokalne samouprave, na nedavnoj konferenciji za štampu, Boško Stančić, predsednik opštine Vlasotince, ocenio je uspešnim uz najavu da ta koalicija neće pući bez obzira na želje i ocene pojedinaca iz DS, te da je interes Vlasotinca da bude formirana vlast koja će biti identična onoj u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari