U Prijepolju i dalje kritično: Raste vodostaj Lima i njegovih pritoka 1Lim kod Prijepolja/Foto: TV Forum

Stanje u Prijepolju, u kome je zbog obilnih kiša juče proglašena vanredna situacija zbog opasnosti od poplava, i dalje je veoma kritično, jer vodostaj Lima i njegovih pritoka, stalno raste.

„Vodostaj Lima je 350 centimetara i raste za oko 10 centimetara na sat, tako da je stanje veoma kritično“, kazao je za Danas Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje, i dodao da su se izlili i mnogi potoci.

On je stakao da je i dalje najteža situacija u Brodarevu, čiji delovi su pod vodom, i dodao da se Lim još uvek nije izlio u centru grada.

„Situacija je takva da preti pogoršanje, zbog vode koja pristiže Limom iz severne Crne Gore, koja je pogođena obilnim padavinama“, oceno je Babić za Danas.

Jedna porodica iz Brodareva je, kaže, evakuisana, kao i još jedna sa područja sliva reke Slatine.

Osim Brodareva, gde je voda stiga do pedesetak kuća, stanje je kritično i u naseljima Zalug, Ivanje, Seljašnica, Župa, a oštećeno je i nekoliko  stubova niskonaponske električne mreže.

Obilna kiša je izazvala odrone, klizišta i pojavu bujičnih potoka na magistralnom putu prema Crnoj Gori, posebno na deonicama ka Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši, pa su ekipe užičkih Puteva sa teškom mehanzacijom, sve vreme, na tim deonicama.

Priboj: U naselju Luka pod vodom pet kuća  

Nabujali Lim ugrožava i područje Priboja. U naselju Luka, kako piše portal PP Media, voda je prodrla u pet kuća. Evakuisana je višečlana porodica, u kojoj je i šestomesečna beba. Ta porodica je smeštena u hotelu Lim. Vodostaj Lima kod Priboja naglo raste i, kako piše portal, voda je presekla put preko Banjskog Čamca.

Nova Varoš: Oštećeni seoski putevi

U Božetićima i Akmačićima, selima u Novoj Varoši, proglašena je vanredna situacija, jer su nabujali potoci oštetili tamošnje puteve, a voda je prodrla u pojedine stambene i pomoćne objekte. Putevi su ugroženi i u Amzićima, a reka Bistrica preti da se izlije kod pogona „Zlatarplasta“ i ugrozi proizvodne hale.

Lučani: Iseljena porodica

U Lučanima se izlila Bjelica i poplavila jedno domaćinstvo, čiji članovi su evakuisani. Pod vodom je poljoprivredno zemljište u selima Živica, Turica i Puhovo, a ugroženi su i putevi u Viči i Guči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari