Usame Zukorlić: Strani obducenti uzeli uzorke tkiva, Tužilaštvo ne zna ništa o tome 1Foto: N. Kočović

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić demantovao je danas navode da eksperti nisu uzimali uzorke na analizu radi utvrđivanja uzroka smrti njegovog oca Muamera Zukorlića, rekavši da je to urađeno nevezano za istragu Višeg tužilaštva u Novom Pazaru.

On je na društvenim mrežama objavio da su obducenti iz Sarajeva i Hamburga uzeli uzorke za patološku-toksikološku analizu i da to testiranje finansira porodica.

Zukorlić je naveo da je tačno da su strani veštaci u dokumentima Višeg tužilaštva imali status posmatrača i da je, po zakonima Srbije, međunarodnim veštacima samo u drugom stepenu dozvoljeno da vrše uzimanje uzoraka.

“Mi kao porodica ne bi dozvolili da se radi novo iskopavanje rahmetli muftije. Niti smo dozvolili da se sve završi samo na rezultatima iz Niša”, istakao je Zukorlić.

Naveo je da Više tužilaštvo “službeno ne zna ništa o tome”, sve dok im oni ne dostave rezultate.

Osudio je ponašanje “pojedinih internet medija koji donose zaključke i osude pre nego saslušaju sve relevantne strane”.

Izvori Danasa u pravosudnim organima ranije su nezvanično rekli da su strani posmatrači u istrazi smrti Muamera Zukorlića imali status posmatrača, odnosno, stručnih saradnika članova njegove porodice i da nisu uzimali uzorke na analizu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari