Vranje: Raspisan konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz kulture za tekuću godinu 1Foto: Dušan Pešić / Danas

Gradsko veće Grada Vranja raspisalo je Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2023. godinu, sa ciljem realizacije projekata koji doprinose negovanju i razvoju kulturne tradicije. Za ove namene iz budžeta grada planirana su sredstva u iznosu od šest miliona dinara.

Grad Vranje finansiraće i sufinansiraće projekte iz sledećih oblasti: književnost – stvaralaštvo, muzika (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija), likovne, primenjene i vizuelne umetnosti, dizajn i arhitektura.

Konkursom će biti sagledana i pozorišna umetnost (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija), umetnička igra – klasični balet, narodna igra, savremena igra (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija), filmska umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo, kao i digitalno stvaralaštvo i multimediji.

Lokalna samouprava sufinansiraće i finansiraće i ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja (mjuzikl, cirkus, pantomima, ulična umetnost), delatnost zaštite u oblasti nepokretnih kulturnih dobara, delatnost zaštite u oblasti pokretnih kulturnih dobara, te delatnost zaštite u oblasti nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, kao i drugi subjekti u kulturi (samostalni umetnik, samostalni stručnjak u kulturi, samostalni izvođač kulturnih programa i samostalni saradnik u kulturi), osim ustanova kulture čiji je osnivač Grad Vranje onih koje se finansiraju iz budžeta Grada Vranja.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa.

Prijave na konkurs i budžet projekta u tri primerka, a prateća dokumentacija u jednom primerku, podnose se na adresu: Grad Vranje, Gradsko veće – sa naznakom Prijava na konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2023. godinu, na adresu Kralja Milana 1, 17500 Vranje.

Prijavni formular i obrazac za budžet projekta može se preuzeti sa zvaničnog sajta grada www.vranje.org.rs, kao i svi ostali obrasci.

Netačno i nepotpuno popunjene, kao i neblagovremeno dostavljene prijave i prateća dokumentacija, neće biti razmatrane.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Vida Stojanović, samostalni savetnik u Odseku za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari