olivera zekićFoto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), Olivera Zekić, ocenila je danas kao politički zahtev opozicije da članovi tog tela podnesu ostavke, i da bi o tome trebalo da raspravlja Skupština Srbije.

Zekić je za portal Nova.rs kazala da smatra da bi, uz to, trebalo raspravljati i o tome „kako je deo medija i političara javnosti, društvu, ponudio REM kao krivca za užasnu tragediju“.

„Ta vrsta dehumanizacije jedne institucije, i njenih članova, hajka koja je organizovana, etikete koje su nam stavljene, nije samo nešto što je sramotno, nego je i opasno, jer podrazumeva nastavak nasilja“, ocenila je ona.

Predsednica Saveta REM-a je dodala da će poštovati odluku ako društvo, i to „na onom mestu na kojem to treba da učini“, odluči da je zbog rijalitija i dodele nacionalnih TV-frekvencija to telo glavni problem, „a ne (da je problem) stalno huškanje na protivnike, sve uz uvrede i psovke, targetiranje i pozive na lov na ljude“.

Komentarišući to što su danas vrata REM-a bila zaključana kada su opozicioni poslanici došli da im predaju „odštampane ostavke“, Zekić je rekla da nema ništa protiv da ih primi na razgovor, ali da moraju da joj se najave.

„I to mogu da urade kad god hoće, dovoljno je da pošalju mejl ili okrenu telefonski broj. Sve drugo je nepristojno, pogotovo danas, i svodi se na uličarenje, u čemu nemam nameru da učestvujem“, kazala je Zekić.

Opozicione stranke organizovale su u ponedeljak protest „Srbija protiv nasilja“ povodom dva masovna ubistva u Srbiji: u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, kao i u selima kod Mladenovca i Smedereva, gde je ukupno ubijeno 17, a ranjeno više od 20 osoba. Jedan od zahteva protesta je i smena članova Saveta REM-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari