Gde možete iz Srbije otputovati na more za manje od šest sati kolima? 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Ukoliko planirate ove godine da idete na more sopstvenim kolima, jedan od odlučujućih faktora pri izboru jeste i udaljenost do destinacije. Iz Srbije, iz većine mesta, postoje primorski i turistički gradovi koji su udajeni na manje od šest vožnje.

Onima koji putuju iz Beograda, prema podacima Google Maps gde se ne računa zadržavanje na granicama, najbliža destinacija je Rijeka u Hrvatskoj, do koje je potrebno 5 sati i 16 minuta, a potom su tu i na malo većoj udaljenosti Krk, Kvarner, Istra i severni deo Dalmacije.

Manje od šest sati iz prestonice Srbije potrebno je i do slovenačkog primorja, konkretno do Kopra, ali i do okoline Trsta na severu Italije.

Sledeća najbliža destinacija za one koji kreću iz Beograda je solunska regija u Grčkoj gde je potrebno oko 6,5 sati vožnje.

Iz Novog Sada takođe su najbliže lokacije na hrvatskom, slovenačkom i primorju na severu Italije, na koje se može stići za oko šest sati. Sledeća destinacija je Solun do kojeg je potrebno 7,5 sati.

Iz Subotice čete najbrže stići takođe do Rijeke i tog dela Hrvatske gde je potrebno kolima nešto više od pet i po sati. Slede Koper i Trst do kojih treba voziti više od šest sati.

Do Crne Gore najbrže mogu da stignu oni kojima je polazište u Novom Pazaru i Užicu. Za manje od pet sati iz Novog Pazara može se stići u Bar ili Budvu, dok je iz Užica do ovih gradova potrebno oko 5,5 časova. Iz Užica je, međutim, za manje od šest moguće stići i do Neuma u Bosni i Hercegovini, tačnije za oko 5 sati i 30 minuta.

Do Drača iz Novog Pazara potrebno je oko 5 sati i 45 minuta.

Kragujevcu je najmanje potrebno do solunske regije u Grčkoj, oko 5 sati i 46 minuta, nakon čega je najbliža Rijeka na oko 6,5 sati udaljenosti.

Iz Niša do Soluna potrebno je četiri sata i 30 minuta, a do Burgasa u Bugarskoj 5 sati i 30 minuta.

Stanovnicima juga Srbije, konkretno iz Vranja, je najbiže more, jer je njima do solunske regije potrebno oko 3 sata i 30 minuta. Sledeća destinacijama njima je albansko primorje, jer je do Drača, na primer, iz Vranja potrebno manje od 5,5 sati vožnje sopstvenim automobilom.

Iz Zaječara je najbliži takođe Solun, na oko 6 sati i 11 minuta udaljenosti, pa Bugarska do koje je potrebno oko 6 sati i 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari