Negotin: Infrastrukturno uređenje Rajačkih pivnica ove godine 1Foto: Marija Krečković

Poziv za iskazivanje interesa za infrastrukturno sređivanje Rajačkih pivnica nedaleko od Negotina koji su oglasili Ministarstvo trgovine, GIZ i EU Srbija, u okviru projekta EU koji finansira kulturno nasleđe i razvoj turizma, uskoro ističe. Predmet tendera za koji se poziv i potpisivanje ugovora očekuje do aprila, podrazumeva između ostalog izgradnju vodovoda i kanalizacije, kao i rekonstrukciju trafo stanice i javnog osvetljenja u selu.

Prema najavama nadležnih, ove godine počeće infrastrukturni radovi na Rajačkim pivnicama, selu sačinjenom od kamenih vinskih podruma koji datiraju iz devetnaestog veka.
Zato su Ministarstvo trgovine, GIZ i EU Srbija oglasili poziv za iskazivanje interesa za infrastrukturno sređivanje čuvenog vinskog sela Rajačke pimnice, u okviru projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam”.

Zainteresovani za kompletno infrastrukturno sređivanje pivnica treba da se prijave do 21. februara, a po isteku ovog roka biće raspisan tender.

Predmet tendera za koji se poziv i potpisivanje ugovora očekuje do aprila, podrazumeva izgradnju pešačkih staza, vodovoda i kanalizacije, cevovoda za bunare i rezevoare, stanice zaa tretman vode, kao i rekonstrukciju trafo stanice i javnog osvetljenja u selu.

Inače, kroz projekat “EU za kulturno nasleđe i turizam” biće sprovedena i obnova kuća i pivnica u Rogljevu i Rogljevačkim pivnicama, Smedovcu i Rajcu i Rajčkim pivnicama.

Na zvaničnoj Fb stranici ovog projekta navodi se da će radovima koji će početi uskoro, biti obuhvaćeni objekti koji predstavljaju primere tradicionalne arhitekture, a nastale su upravo u doba zlatnog doba ovog vinarskog regiona, kada se vino izvozilo u Evropu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari