Ekonomska škola, koju je prvi put organizovala Demokratska stranka Srbije i koja je bila namenjena podmlatku te stranke, završena je na Zlatiboru. Mladi iz DSS imali su priliku da se upoznaju sa trenutnim ekonomskim stanjem i privrednim perspektivama Srbije, ali i da čuju na koje načine razvijene države pokušavaju da prevaziđu krizu.

Trodnevnu školu je pohađalo 40 mladih članova iz cele Srbije, uglavnom studenata pravnih i ekonomskih fakulteta, a njen cilj bio je, kako je objasnio Nenad Popović, potpredsednik DSS i predsednik Ekonomskog saveta DSS, edukacija mladih lidera iz te stranke i njihova priprema za obavljanje važnih državnih poslova u interesu države i građana Srbije.

Istakavši da je „vek u kome živimo vek obrazovanja i nauke“, Popović je istakao da je „znanje najvažnija prednost jedne države, posebno znanje iz ekonomije, jer je to preduslov za prosperitet svake zemlje“. Kao ključnu meru za izlazak Srbije iz krize on je naveo novu industrijalizaciju, veća ulaganja u poljoprivredu, ali i model javno-privatnog partnerstva za ostvarenje velikih infrastrukturnih projekata.

Osim njega, polaznicima su govorili Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i čajetinskog odbora DSS, kao i Nemanja Petrović, predsednik omladine DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari