Ana Brnabić: Šta je to Proglas, neko veće mudraca? 1foto FoNet Milica Vučković

Premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je danas da će, ukoliko dobije podršku i postane predsednica republičkog parlamanta, njen „cilj biti da pokuša da uspostavi neki dijalog sa opozicijom“.

„Pokušaću da uspostavim neki dijalog i da smanjimo tenzije“, rekla je Brnabić na televiziji Pink.

Ona je rekla da se ne seća kada je održana normalna sednica parlamenta tokom koje su razgovarali.

„Svega što mogu da se setim u poslednje vreme to su vuvuzela, pištanja, vrištanja, haos, performansi, ali nikako onoga šta narod očekuje od parlamenta i svojih narodnih predstavnika, poslanika, a to je razgovor o zakonima i onim temama koje su važne za građane“, rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da je to „besmisleno, destruktivno i katastrofalno za Srbiju i naše društvo“.

„Mislim da jedna uspešna, stabilna, jaka zemlja mora da ima jaku, ozbiljnu i odgovornu vlast, ali i ozbiljnu i odgovornu opozicju“, rekla je Brnabić.

Ona je, komentarišući to što su predstavnici građanske inicijative ProGlas, koalicije „Srbija protiv nasilja“ i članice koalicije NADA, potpisali u subotu dokument „Dogovor o uslovima za poštene, slobodne i fer izbore“ kojim se traži poboljšanje izbornih uslova, rekla da oni nemaju zajedničku ideologiju, već da im je zajedničko to što su svi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je upitala šta je ProGlas i dodala da su se „našli tu neki ljudi, sebi pripisali svojstva koja nemaju, da su najpametniji, najugledniji, najobrazovaniji, najviše poznaju i shvataju svet oko sebe“.

„Oni sad, kao neko veće mudraca treba svima nama običnim ljudima, smrtnicima da kažu šta o bilo čemu, o izborima, državnoj politici. Pa ko ste vi ljudi? Zašto bi mene zanimalo šta vi imate da kažete“, upitala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari