Četiri izborne liste u Novom Pazaru 1Foto: Senad Zupljanin

Gradska izborna komisija (GIK), za lokalne izbore u Novom Pazaru, proglasila je zbirnu izbornu listu na kojoj su: „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“, „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“, „Aleksandar Vučić,Ivica Dačić – Za našu decu“ i „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“.

-Izborne liste će na glasačkom listiću biti pod rednim brojevima koje su dobile prilikom predaje kandidatura. To znači da je na prvom mestu lista čiji je nosilac Rasim Ljajić, druga je lista Muamera Zukorlića, pod brojem tri je lista čiji nosioci su Aleksandar Vučić i Ivica Dačić i četvrta je lista Sulejmana Ugljanina – rekao je za Danas Raša Milić, predsednik novopazarske GIK.

Peta lista trebalo je da bude grupe građana, ali oni nisu uspeli da, do minulog petka u ponoć, prikupe dovoljan broj potpisa građana, tako da će se za odbornička mesta u gradskom parlamentu boriti glavni politički takmaci na ovom prostoru. Za 47 odborničkih mesta liste su predložile 188 kandidata.I u minulom mandatu, ove četiri liste, činile su Skupštinu grada.

U zaključenom biračkom spisku za parlamentarne izbore ima upisanih 87.544 birača, a za lokalne 87.589. Oni će 21.juna glasati na 98 biračkih mesta, najviše do sada. Milić objašnjava da su velika biračka mesta morala da budu smanjena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari