Dobrica Veselinović o zakazivanju sednice na zahtev opozicije za 29. novembar: SNS i SPS se verovatno neće pojaviti i zbeći će razgovor o velikim problemima 1Foto: Milena Anđela Mišić Atanacković

Vreme zakazivanja sednice Skupštine grada ukazuje na to da se SNS i SPS neće pojaviti i izbeći da govore o velikim problemima u gradu, kaže za Danas Dobrica Veselinović, predsednik odborničke grupe Za dobar grad u Skupštini Beograda, komentarišući to što je predsednik gradskog parlamenta zakazao sednicu na zahtev opozicije za 29. novembra.

Predviđeno je da se na toj sednici razgovara o razrešenju gradonačlenika Aleksandra Šapića i najvažnijim problemima grada, što je tražio deo opozicije.

Inicijative za sazivanje sednica o razrešenju gradonačelnika i gorućim pitanjima podržalo je 39 odbornika Ujedinjenih, Demokratske stranke, koalicije Za dobar grad – Moramo i Narodne stranke.

– Samo vreme zakazivanja sednice, za 15 časova, i objedinjavanje dva zahteva govori da se odbornici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije neće ni pojaviti na zakazanoj sednici i time izbeći da daju kvorum kako bi izbegli da govore o velikim problemima u gradu, a koji se tiču narastajućih cena stanova, ogromnog zagađenja i energetske krize u Beogradu – zaključuje Vesečinović.

Iako opozicija ima neophodne potpise da podnese zahtev za zakazivanje sednice, ona nema većinu za kvorum i održavanje sednice niti za smenu gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari