Džefri Hovenijer: Milan Radoičić je kriminalac i mora da odgovara 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je danas da je nekadašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić “kriminalac” i da mora da odgovara.

Kako prenosi Kossev pisanje Gazete ekspres, Hovenijer je, komentarišući sliku na kojoj amabasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić sedi sa nekadašnjim potpredsednikom Srpske liste, ponovio da je Radoičić preko advokata priznao učešće u incidentu u Banjskoj i da je za njim raspisana poternica.

Hovenijer je podsetio na zahtev svoje vlade upućen zvaničnom Beogradu, u vezi sa svim pripadnicima grupe Srba koji su se Banjskoj sukobili sa Kosovskom policijom.

„Kao što su rekli visoki zvaničnici američke vlade, Srbija mora da pozove na odgovornost one koji su bili umešani u napad koji su izveli pripadnici paravojnih jedinica etničkih Srba u Banjskoj, koji je rezultirao tragičnom smrću narednika Kosovske policije“, kazao je Hovenijer.

Prema izveštavanju medija, Radoičić i Đurić navodno su snimljeni u jednom restoranu u Beogradu, ali nije poznato kada.

Iako nije konkretno spomenuo Radoičića, kao i fotografiju, Đurić je poručio da „nikada nije krio, niti se stideo, javnih kontakata koje ima u okviru posla koji obavlja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari